Konkretan dokaz da Fahrudin Radončić štiti četnički pokret (VIDEO)

0
16

FahrudinRadoncic5Sarajevo – U ovom videu ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić tvrdi da – „u Bosni i Hercegovini ne postoje paravojne formacije” – dok Televizija Republike Srpske objavljuje prilog u kome priznaje da četnici u Republici Srpskoj djeluju „na poluvojnom principu”, a „što potvrđuju ovi snimci, crni vojni kombinezoni i čizme, opasači, šajkače i kokarde”.

Kakvo je to – po Radončiću – „nepostojanje paravojnih formacija”, ako četnički komandanti – evo! – tvrde da u Republici Srpskoj djeluje „preko 30.000 registrovanih ravnogoraca”, te da ovi četnici „apsolutno gospodare Republikom Srpskom”?! To znači da Republikom Srpskom ne gospodari Ustav, legalni organi vlasti i sigurnosti, već jedna paravojna formacija, zasnovana na ideologiji genocida u Srebrenici.

Ključni dokaz da se radi o paravojnoj formaciji jeste izjava da su oni – „ratna organizacija u osnovi”. Da li jedna „ratna organizacija u osnovi”, koja djeluje izvan vojnih i sigurnosnih sistema jedne zemlje, može biti išta drugo do li paravojna formacija!? Možda je Radončićeva tvrdnja da – „u Bosni i Hercegovini ne postoje paravojne formacije” – izrečena u neznanju i nekompetenciji (s obzirom da Radončić nema adekvatnu naobrazbu), a možda u svjesnoj namjeri da se sakrije paravojno djelovanje četnika, ali to u oba slučaja dokazuje da je Fahrudin Radončić pogrešna, neodgovorna i neozbiljna ličnost na ozbiljnoj poziciji ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine. …

Jednako kao što je to bio i prethodni ministar sigurnosti, defektolog, Sadik Ahmetović (SDA). Oduvijek je srpska politika među muslimanima tražila svoje „Sejde Bajramoviće”, kakav je bio onaj originalni Sejdo Bajramović, prodavač košpica i piva na stadionu Fudbalskog kluba „Priština”, kojega su potkraj 80-tih srpski obavještajci začas nagovorili da šamrlicu sa stadiona zamjeni foteljom u Predsjedništvu SFR Jugoslavije.

Vjerovatno ni čuveni sihirbaz Dejvid Koperfild ne bi umio Radončićevu najlon kesu, sa kojom je šljegao u Sarajevo, pretvoriti u Radončićeve nebodere po Sarajevu. Kako kesa postade neboder, kako „Sejdo” postade ministar sigurnosti, kako četnici opstaše kao „apsolutni gospodari”? – sve su to pitanja čiji odgovori postoje u Beogradu. …

Tamo gdje se planiraju SVE BOŠNJAČKE SREBRENICE.

 

(Saff.ba)

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime