Konferencija o rangiranju univerziteta u BiH na Webometrics listi

0
9

300webometricsTuzla – U organizaciji Univerziteta u Sarajevu i Rektorske konferencije/Rektorskog zbora Bosne i Hercegovine, a uz podršku Ambasade Kraljevine Španije u BiH, u srijedu 18. juna 2014. godine u Svečanoj sali Univerziteta u Sarajevu (Obala Kulina bana 7/II) održava se konferencija “Web rangiranje univerziteta u BiH“.

Na konferenciji će biti predstavljen koncept web rangiranja univerziteta, sa osvrtom na historiju, ciljeve i metodologiju, dajući u konačnici analizu glavnih rezultata. Prezentacija će sadržavati trenutno rang stanje univerziteta u BiH kao polazišnu tačku za sugeriranje strategija za poboljšanje rang mjesta i povećanje globalne web prisutnosti univerziteta u BiH.
PROGRAM KONFERENCIJE:
10:00 – Registracija učesnika
10:30 – Pozdravni govori:
predstavnik Univerziteta u Sarajevu
predstavnik Ambasade Kraljevine Španije
10:40 Gospodin Isidro F. Aguillo Cano, dr.h.c.: Webometrics rangiranje
11:30 – Diskusija
Prezentator: ISIDRO F. AGUILLO je šef Cybermetrics laboratorije, istraživačke grupe pri Instituto de políticas y Bienes Publicos (IPP) Španjolskog nacionalnog vijeća za istraživanje (CSIC). Osnivač je i urednik elektronskog časopisa Cybermetrics (od 1997). Urednik je Webometrics Rankings, uključujući web rangiranje univerziteta (od 2004), web rangiranje istraživačkih centara – instituta (od 2006), web rangiranje bolnica, repozitorija i poslovnih škola (od 2008).
Objavio je više od 60 radova u međunarodnim časopisima na teme kao što evaluacija naučnih aktivnosti, elektronski časopisi, inicijative otvorenog pristupa. Poseban fokus stavlja na Webometrics i web indikatore. Njegov predavački angažman se ogleda u održanih više od 400 radionica, seminara i konferencija na više od 80 univerziteta i strukovnih/profesionalnih udruženja u svijetu. University of Indonesia mu je 2009. godine dodijelio počasni doktorat znanosti.

(studomat.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime