Ko će preuzeti funkciju načelnika Sanskog Mosta? Sanjani uvjereni da će to biti Nijaz Kadirić

0
6

Sanski Most – Prema raspoloženju i podršci građana Nijaz Kadirić (SBB) mogao bi preuzeti poziciju načelnika i uvesti SBB u Općinsko vijeće sa daleko većim brojem vijećnika!

Ovih dana vodi se zanimljiva rasprava na sanskim forumima kao i u ugostiteljskim objektima na temu ko bi mogao biti novi načelnik Sanskog Mosta.

Mustafa Avdagić se više i ne spominje kao mogući kandidat koji je prema riječima građana bio loš načelnik. Istina, poslovi u bolnici su takvi da on realno nije ni mogao bolje raditi posao načelnika.
Unutar SDA razmišljaju o nekoliko imena

Mirnes Alagić, doskorašnji kadar SBiH koji je prelaskom u SDA preuzeo poslovnicu Zavoda zdravstvenog osiguranja u Sanskom Mostu, Sanel Mahić zastupnik u Skupštini USK-a, šef poslovnice Zavoda za zapošljavanje u Sanskom Mostu i Senad Kljajić, ministar Policije, vojni penzioner.

Iako je riječ o ljudima koji su duži vremenski period u politici, naši sagvornici iz Sanskog Mosta smatraju da ni jedan od kandidata nije sposoban da kvalitetno obnaša veoma odgovornu fuknciju načelnika Općine. Ipak složili su se da je od SDA kandidata Senad Kljajić najbliži da bude kandidat za načelnika općine Sanski Most.

Opozicija u Sanskom Mostu u koju se uključila i Demokratska fronta (DF), pojedinačno teško da može doći do pozicije načelnika, međutim, ukoliko se pojavi zajednički kandidat sve je moguće. SDP Sanski Most nema kvalitetno ime koje bi ozbiljno moglo ponijeti teret kandidature, a upitan je i broj vijećnika koje mogu uvesti u Općinsko vijeće. Nema to ni novoformirani i obezglavljeni DF čiji je predsjednik Općinske organizacije nedavno odselio u Njemačku. DF se uglavnom oslanja na stare kadrove SDP-a i nema niti jedno zvučno ime koje bi DF-u garantovalo bolji uspjeh. SBiH i nedavno formirana A-SDA već su najavile da neće imati svoje kandidate za načelničku poziciju i da im je cilj isključivo ulazak u Općinsko vijeće.

Naši sagovornici kao moguće iznenađenje vide u SBB-u i njihovom mogućem kandidatu za načelnika Nijazu Kadiriću, predsjedniku Općinske organizacije i zastupniku u Skupštini USK-a.

Jedno je sigurno, ako i druge stranke poput DF-a i SDP-a ne budu imale svoga kandidata, Kadirić bi mogao dobiti i dvotrećinsku podršku jer će mnogi glasači SDA prema anketama također podržati Kadirića koji uživa veliki ugled kod građana Sanskog Mosta.
Ko je Nijaz Kadirić?

Riječ je o čovjeku koji je ušao u politiku 2012. godine ulaskom u Općinsko vijeće. Činjenica je da dolazi iz realnog sektora i ima ogromno iskustvo iz privrede, ali i iz politike jer je dugo vremena radio u misiji OSCE-a. Prema riječima građana Sanskog Mosta, riječ je o veoma sposobnoj osobi koji iza sebe ima samo uspjehe i odličnu komunikaciju sa građanima. Također, što nije nimalo nevažno, Nijaz Kadirić uživa daleko veće povjerenje u Islamskoj zajednici Sanski Most od svih svojih mogućih protukandidata.

Iako do izbora ima dosta vremena predizborne priče ne manjka. Velika je odgovornost na svim Sanjanima da sebi izaberu odgovorne i sposobne ljude koji će moći da se nose sa izazovima ovog vremena.

(krupljani.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime