KKR podržava spajanje Telemacha BiH sa M&H Company

0
3

telemachBiH – KKR, vodeća globalna investicijska firma, jučer je potvrdila svoju punu podršku strateškoj inicijativi Telemacha BiH u spajanju sa bh. telekomunikacijskom kompanijom M&H Company.

Telemach BiH je dio Grupacije “United”, kao jednog od evropskih emitera i telekom operatera, u kojeg je KKR uložio značajnu investiciju kako bi osigurao visokokvalitetne usluge u oblasti medija, telekomunikacija i interneta, a u skladu s evropskim standardima i konkurentnim cijenama.

“Kada je tim našeg globalnog rukovodstva posjetio Bosnu i Hercegovinu početkom ove godine bili smo ohrabreni riječima podrške za naše investicije u zemlji. Ovakve investicije osiguravaju direktne koristi za građane u smislu otvaranja novih radnih mjesta i podizanja kvalitete usluga, a također su podsticaj za druge strane investitore koji razmatraju moguća ulaganja u BiH. Iz tih razloga, snažno podržavamo spajanje Telemacha sa M&H”, istakao je Henrik Kraft, rukovodilac Tima za tehnologije i telekomunikacija u okviru KKR-a za Evropu.

Bosna i Hercegovina zaostaje za Evropom u smislu ukupnog broja korisnika, konkurentnih cijena i kvaliteta digitalnih usluga.

Predloženo spajanje, iako malo u odnosu na zajedničko učešće na BiH telekom tržištu (manje od pet posto), bit će instrument u izgradnji dobro kapitalizirane privatne kompanije koja može biti konkurentna postojećim operaterima kroz tehnologiju, geografsku pokrivenost i kvalitet proizvoda nudeći ih po konkurentnim cijenama usluga fiksne i mobilne komunikace, te TV i širokopojasni internet usluga.

Predloženo spajanje između Telemacha i M&H podliježe uobičajenim regulatornim odobrenjima u Bosni i Hercegovini.

(ekapija.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime