Kebo: Potrudit ću se da Vlada FBiH bude raspuštena

0
5

kebo_280569164BiH – BiH je dostigla dno od Daytona do danas i ona u ovakvom sistemu ne može naprijed, kazao je danas u Mostaru potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo istakavši kako će se kao odgovoran čovjek izvršne vlasti Federacije BiH potruditi da se raspusti Vlada Federacije BiH i da se izabere nova.

Kebo je dodao kako ‘vlada više nije vlada’ te istakao kako procjenjuje da će BiH biti zahvaćena socijalnim nemirima ukoliko se ništa ne bude uradilo i ukoliko se ne bude mijenjalo stanje.

-Mi ćemo u skladu s ustavnim ovlaštenjima, radeći svako svoj posao, doprinijeti da oni koji su nosioci kriminalne političke hobotnice budu uhapšeni i da protiv njih, od strane nadležnih organa, budu pokrenute odgovarajuće mjere, kazao je Kebo.

Dodao je kako će funkciju koju obavlja napustiti onog trenutka kad osjeti nemogućnost da tu funkciju vrši u skladu sa svojim ustavnim ovlastima i da će se pridružiti onima koji će demokratskim metodama tražiti bolja rješenja za BiH.

– Pozivam one koji su se obratili Ustavnom sudu Federacije BiH, vezano za izbor vijeća za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, da povuku svoje zahtjeve i omoguće da se sprovede odluka Parlamenta o izglasavanju nepovjerenja Vladi i omogući da se kroz dijalog izabere vlada koja će smanjiti masu troškova i koja će se baviti onim poslovima koji otvaraju mogućnost za nova radna mjesta, naglasio je Kebo.

Govoreći o anonimnoj prijavi u vezi s poslovanjem JP Autoceste FBiH koju je dostavio Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, kazao je  kako se po njegovoj procjeni radi o krupnim krivičnim djelima te da je to slično onome što se desilo u Hrvatskoj.

-Ko će biti obuhvaćen, mislim da nema izuzetaka i da svako treba da odgovara, kazao je Kebo.

– Ovdje su ugroženi građani BiH i oni traže pravnu i sigurnu državu u kojoj imaju hljeb i mislim da su je zaslužili, poručio je Kebo.

Govoreći o svom političkom angažmanu, istakao je kako podršku traži u civilnom sektoru te dodao kako osjeća da dolazi ‘vruće proljeće’.

(cazin.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime