Katarski Univerzitet dodjeljuje stipendije bh. studentima

0
243

Qatar-University-coverBiH, Katar – Studentima iz Bosne i Hercegovine koji bi željeli studirati u Kataru, Katarski univerzitet nudi mogućnost apliciranja za stipendije koje ovaj univerzitet dodjeljuje svake akademske godine.

Za akademsku 2014/15. godinu studentima iz Bosne i Hercegovine na raspolaganju su tri stipendije koje pokrivaju sve troškove studija u Kataru. Studenti mogu aplicirati na željeni fakultete, u zavisnosti od uspjeha u srednjoj školi i kvote fakulteta.

Uslovi za dobijanje stipendije su: završena srednja škola sa prosjekom ne manjim od 75 posto za društvene i 70 posto za tehničke nauke. Pored toga, potrebno je i odlično poznavanje engleskog jezika (najmanje 450 poena na TOEFL testu ili IELTS za studente koji žele upisati fakultete inžinjeringa, znanosti i farmacije).

Zainteresirani studenti trebaju aplicirati on-line (elektronski) za prijem na odabrani fakultet i stipendiju na web stranici: www.qu.edu.qa/admissions.

Dokumenti potrebni za apliciranje su:

    prevedena i ovjerena svjedočanstva za sva četiri razreda srednje škole;

    prevedeno i ovjereno završno svjedočanstvo (diploma);

    certifikat TOEFL test;

    kopija bh. pasoša sa dvije fotografije 6×4 cm;

    ljekarsko uvjerenje.

 

Potrebno je dostaviti i originalna svjedočanstva i diplomu, a prevedena svjedočanstva, pored ovjere nadležnih bh. institucija, treba da imaju i nadovjeru Ambasade Katara u Sarajevu.

 

Ova dokumenta potrebno je dostaviti najkasnije do 19.06.2014. godine na adresu:

Qatar University

Admissions Department – Scholarship Section

P.O. Box: 2713

Doha, Qatar

Napomena: Više informacija o studiranju na Katarskom univerzitetu  kao i načinu prijave mogu se naći na web stranici: www.qu.edu.qa/admissions  ili direktnim kontaktom sa Univerizitetom putem e-maila: [email protected] ili telefonom na brojeve: 00974-44033741 i 00974-44033748 .Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime