Karate klub Bugojno se neće ”kititi tuđim perjem“

0
47

downloadBugojno –  Prema nepotvrđenim informacijama  do kojih je Karate klub „Bugojno“ došao, a vezanih za „Izbor najuspješnijih sportista za 2013. godinu u Bugojnu“, Komisija za izbor sportiste grada je napravila određene propuste pri dodjeli priznanja u nekim kategorijama, tako da je KK“Bugojno“ navodno predviđen za dodjelu priznanja u kategorijama u kojima nije uopće imao nominovane predstavnike.

Naime, prema tim informacijama KK“Bugojno“  su dodjeljena priznanja u sljedećim kategorijama:

  • Najuspješniji kadeti (muški)
  • Najuspješniji predpioniri (ženski)

Iako smo mi na osnovu ostvarenih rezultata  u protekloj godini aplicirali za dodjelu priznanja u sljedećim kategorijama:

  • Najuspješniji juniori (muški)
  • Najuspješnije pionire (muški)

Obzirom da je KK“Bugojno“ , klub koji iza sebe ima godine izuzetnih rezultata i uspjeha, mišljenja smo da ova priznanja ne pripadaju nama, a ne želimo ni u kom slučaju, da oni klubovi koji su ostvarili rezultate u navedenim kategorijama budu oštećeni, te da se ova priznanja trebaju uručiti zaista najboljim prema ostvarenim rezultatima.

Stoga se javno ograđujemo od ovakvog biranja Najuspješnijih sportista grada i nećemo primiti priznanja koja nam po rezultatima u tim kategorijama ne pripadaju, kao što su uradili pojedini klubovi. Mi smo klub koji je svoja prizanja uvijek dobijao na osnovu ostvarenih rezultata i nikad se nismo „kititi tuđim perjem“.

Svim bugojanskim sportskim kolektivima čiji su predstavnici nagrađeni unaprijed čestitamo i želimo da u 2014. godini postignu još bolje rezultate, a Komisiji ovoj  i budućoj da izbor vrši po kriterijima i na osnovu stvarnih, a ne fiktivnih rezultata.

Što se tiče KK“Bugojno“  mi ćemo, kao i dosada znati prepoznati i vrednovati rezultate, koji su ostvareni u ovom ili drugim klubovima.

Shodno tome, mi ćemo u Klubu uskoro prezentirati rezultate ostvarene u 2013.godini, a na javnosti je da procjeni, jesmo li  ili nismo zaslužili priznanja pri izboru sportiste za postignute rezultate.

(karatebugojno.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime