Kantonalna stipendija: Preliminarna lista

0
106

st11Kakanj – Nakon što je sredinom maja tekuće godine Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK raspisalo Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija s prebivalištem na području Zeničko-dobojskog kantona za akademsku 2014/2015. godinu, te nakon bodovanja aplikacija, sačinjena je preliminarna lista kandidata.

Preliminarnu listu možete vidjeti klikom ovdje

Na listu se može izjaviti prigovor Službi za društvene djelatnosti, boračka pitanja, raseljena lica, izbjeglice i povratnike Općine Kakanj u roku od 8 dana od dana objavljivanja.

Odluku o konačnom broju studenata sa preliminarne liste kojima će biti dodijeljena kantonalna stipendija donijet će nakon razmataranja prigovora Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK u skladu sa raspoloživim sredstvima.

U skladu sa dokazanim opredjeljenjem i praksom da se sve radi potpuno transparentno, uz Preliminarnu listu objavljujemo i kriterije (mogu se vidjeti klikom ovdje) tako da svaki kandidat može bodovati svoju aplikaciju ili aplikaciju drugog kandidata ukoliko poznaje njegove statusne elemente, te tako provjeriti tačnost bodovanja. Ukoliko kandidat smatra da nije adekvatno bodovan može uputiti prigovor, a ukoliko ima sumnju da je neki od kandidata neadekvatno bodovan obzirom na činjenicu da uvijek postoji mogućnost krivotvorenja dokumentacije i slično molimo da to prijavi putem Facebook profila Općine Kakanj (kroz formu poruke, anonimnost je zagarantirana) ili direktno Službi za društvene djelatnosti, boračka pitanja, raseljena lica, izbjeglice i povratnike Općine Kakanj.

(kakanj.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime