Kanton Sarajevo predstavio podršku za poslovanje

0
1

Sarajevo – Podrška Kantona Sarajevo koja je na raspolaganju za poslovanje i lokalne zajednice i predstavljanje akcionih planova, mjera i inicijativa lokalnih zajednica ka višim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini bile su teme prvog sastanka tima za koordinaciju inicijativa ekonomskog razvoja, razvoja malih i srednjih preduzeća i zapošljavanja.
Sastanak je održan u okviru Projekta “Podrška razvoju brzorastućih malih i srednjih preduzeća i lokalnog poslovnog okruženja-FGSMEs” koji finansira EU.

Neformalno tijelo za koordinaciju saradnje pokrenuto je na inicijativu Savjetodavnog tijela projekta FGSMEs, koje je pored partnera u projektu, sastavljeno od predstavnika Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Privredne komore FBiH.

Partneri u projektu su općine: Vogošća, Novi Grad Sarajevo i Ilijaš. U okviru projekta razvili su akcione planove s ciljem poboljšanja poslovnog okruženja i saradnje sa poslovnim sektorom u 2016. godini. Ti akcioni planovi su promovirani i predstavljeni na istom sastanku.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, Privredne komore FBiH, predstavnici odjela LER-a općina Ilijaš, Novi Grad Sarajevo, Stari Grad Sarajevo, LESPnet-a i SERDA-e kao facilitatora procesa.

Cilj projekta FGSMEs je podsticanje ekonomskog rasta i zapošljavanja u regiji kroz poboljšanje poslovnog okruženja za održivu ekonomsku aktivnost. Ukupna vrijednost projekta je 520.670 EUR, od kojih 441.470 EUR finansira EU iz IPA 2011.

Projekt implementira Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u saradnji s općinama Ilijaš, Vogošća, Novi Grad Sarajevo i Udruženjem poslovnih savjetnika-LESPNet, saopćeno je iz SERDA-e.

(ekapija.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime