Kako dobiti odličan posao

0
18

rausk-640x330Bosanska Krupa – Projekat „Zapošljavanje mladih u Unsko-sanskom kantonu“finansiranog od strane partnera: Save the Children International, Federalni zavod za zapošljavanje, Služba za zapošljavanje USK, Općina Bihać, Općina Bosanska Krupa, Općina Velika Kladuša, a koja će se održati11.12.2014.godine sa početkom u 11.00 sati u hotelu Opal Exclusive uBihaću.

Cilj projekta koji se nalazi u završnoj fazi je osposobljavanje za rad 110 nezaposlenih osoba sa područja Unsko-sanskog kantona, tezapošljavanje najmanje 69 osposobljenih mladihosoba. Projekt je implementiralaRazvojna agencija USK sa partnerima, kroz obuku i zapošljavanjeu sedam kompanija: Č.J. d.o.o. Bihać, Miral PVC d.o.o. Velika Kladuša, Novi most d.o.o. Bosanska Krupa, A.D.S.I. MONTAŽA d.o.o. Velika Kladuša, Civić d.o.o. Cazin, Inox CT d.o.o. Cazin i HH Inox d.o.o. Cazin. Ukupna vrijednost projekta iznosi 276.532,00 KM od čega su 34% finansiralefirme u kojima se odvijala obuka,33% Federalni zavod za zapošljavanje, 29% Save the Children International i 4% Općine u USK u kojima su smještene kompanije koje su vršile obuku.

Program osposobljavanja i zapošljavanja je baziran na cjeloživotnom učenju, unapređenju konkurentnosti male i srednje privrede u USK, suradnji sa ključnim akterima u lokalnoj zajednici i stvarnim potrebama na tržištu. Utiče napoboljšanje poslovnog okruženja,  jačanje   institucionalne podrške malom i srednjem poduzetništvu i jačanje konkurentnosti ekonomije USK.

(media-kljuc)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime