Kakanj: Rasvjetljeno i zadokumentovano više teških krađa

0
4

slikaKakanj – U proteklom periodu policijski službenici Policijske stanice Kakanj su poduzimali operativne mjere i radnje na prikupljanju saznanja i dokumentovanju teških krađa, koje su izvršene u proteklih nekolikom mjeseci na području općine Kakanj.

Kako je utvrđeno uviđajnim radnjama, radilo se o teškim krađama izvršenim provaljivanjem u putnička vozila na užem gradskom području, kojom prilikom je nepoznati počinilac, koristeći se podesnim alatom te fizičkom snagom, razbijao bočna stakla na vozilima i otuđivao razne stvari i predmete koje je pronalazio u unutrašnjosti vozila.

Nakon poduzetih operativnih mjera i radnji, izvršenih uviđajnih i drugih radnji, te prikupljenih informacija od oštećenih i drugih osoba, došlo se do saznanja koja su ukazivala da bi se u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela moglo dovesti lice Š.D., čiji drugi podaci nisu bili poznati i koje je prema operativnim saznanjima povremeno dolazilo u Kakanj, boravivši tom prilikom kod rođaka, a za koje vrijeme je činilo predmetna krivična djela teških krađa, nakon čega se ponovno vračalo na nepoznatu adresu na području grada Sarajeva.

Nastavljajući rad na pronalasku izvršioca, policijski službenici su sprovodili niz operativno taktičkih mjera i radnji, te su tako dana 23. januara 2014. godine, u 23,30 sati, prilikom opservacije parking prostora u ulici Alije Izetbegovića u Kaknju, uočili mušku osobu, koja se odmah nakon što je zapažena od strane policijskih službenika dala u bjekstvo. Brzom policijskom intervencijom, osoba je lišena slobode i sprovedena u službene prostorije, gdje je utvrđeno da se radi o licu Š.D., rođenom 1989. godine, nastanjenom u Sarajevu.

Nad licem Š.D. je zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja sumnje da je počinilo sedamnaest (17) teških krađa počinjenih na području Kaknja.

Izvršenjem navedenih krivičnih djela vlasnicima vozila je pričinjena materijalna šteta na vozilima, te je od istih u više slučajeva otuđena značajna količina novca, lični dokumenti, mobiteli i drugi predmeti.

U toku kriminalističke obrade lice Š.D. je priznalo izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

U cilju prikupljanja meterijalnih dokaza, dana 24.01.2014. godine, službenici Policijske stanice Kakanj su izvršili pretres prostorija vlasništvo S.R., lociranih u naselju Varda, općina Kakanj, u kojim je osumnjičeno lice povremeno boravilo, kojom prilikom su pronađeni predmeti iz jedne teške krađe izvršene provaljivanjem u vozilo vlasništvo B.E. iz Kaknja. Izvršenim pretresom su pronađeni i drugi predmeti, koji navjerovatnije potiču iz drugih krivičnih djela, a koji predmeti su privremeno oduzeti i bit će predmet potrebnih provjera.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Kakanj biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedenog lica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo navedena krivična djela teške krađe iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH.

(magazinplus.eu)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime