Kakanj je paradigma koju treba multiplicirati u BiH

0
26

Kakanj – Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, poslije posjete Općini Kakanj je između ostaloga rekao da je Kakanj možda najbolja matrica u BiH kako se na kvalitetnoj viziji i vrlo jasnoj strategiji potencijali jedne Općine mogu staviti u funkciju ekonomskog i društvenog razvoja

Predsjedavajući Vijeća Ministara BiH, Denis Zvizdić, danas oko 16,00 sati završio je zvaničnu posjetu Općini Kakanj, koja je počela u 13 sati i 30 minuta. Tokom posjete razgovarao je sa načelnikom Općine Kakanj, Nerminom Mandrom i predstavnicima firme Agroproteinka. Predsjedavajući Zvizdić je na kraju posjete o strateškim opredjeljnjima Vijeća ministara u ovom mandatu govorio predstavnicima privrednog i društveno političkog života. Posjetu je završio odgovarajući na novinarska pitanja.

– Zadovoljan sam viđenim u Općini Kakanj. I prije ove posjete sam bio upoznat sa brojnim, uspješnim i kvalitetnim projektima koje je realizirala općinska administracija na čelu sa mojim uvaženim prijateljem i načelnikom Nerminom Mandrom. Kakanj je jedan od najboljih primjera usoješnog razvoja , možda i najbolja matrica u BiH kako se na kvalitetnoj viziji i vrlo jasnoj strategiji potencijali jedne općine mogu staviti u funkciju ekonomskog i društvenog razvoja.Općina će ostati i dalje biti paradigma uspješnog razvoja i matrica koja treba biti multiplicirana širom BiH. Općina je naravno i u decenijama prije raspolagala značajnim potencijalima, a ali ovo je dokaz kada postoje jasne vizije i kada postoji iskrena misija prvog čovjeka, onda je to simbioza i kvalitetan spoj koji garantuje ekonomski i društveni napredak.

Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić, govoreći novinarima još je istakao da je Kakanj pozna po vrlo brojnim talentovanim pojedincioma iz sporta i kulture.
– Tome svjedočimo svaki dan i u tom smislu Općina pridaje vrlo ozbiljnu pažnju.Istovremeno ne zanemaruje ono što je najvažnije, a to su ekonomski i privredni potencijali koji više nisu samo vezani za neke ranije djelatnosti.Vidimo nove pravce, nove poslovne zone, postoje značajni poticaji za mala i srednja preduzeća, za privatne poduzetnike i sve u svemu ova posjeta jako me raduje i govori o novom licu Bosne i Hercegovine, jednoj novoj energiji koja sigurno garantuje dalji uspješan ekonomski i društveni razvoj, rekao je Zvizdić.

– Jedna od tema dnašnjih razgovora bila je i realizacija investicije ”Agroproteinke” u Kaknju. Ona ide malo usporeno, ali vjerujem da će za petnaestak dana početi radovi na lokaciji tako da je realizacija ovog projekta vrlo izvjesna.” – rekao je općinski načelnik Nermin Mandra. Zatim se osvrnuo i na ostale segmente ove posjete istakavši:
– BiH je ustavno vrlo komplikovana država sa četiri nivoa vlasti i svako u svom domenu rada ima nadležnosti kako i šta da uradi da ovoj državi i njenim građanima bude bolje. Iako nije praksa, jako je lijepo kada se najviši i najniži nivo vlasti nađu na jednom mjestu i kada neposredno čujemo šta i jedni i drugi radimo kako bi svima bilo bolje.

Tokom posjete, načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra, u znak sjećanje na ovu posjetu, poklonio je dragom gostu repliku Zgošćanskog stećka – Stupa, odnosno obeliska.

A.Zekić/KakanjLiveBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime