Kada vidim šta radi Kebo zabrinem se ko je predstavljao Bošnjake svih ovih godina

0
0

preuzmiSarajevo  ̶  Kao hatib džamije dužan sam da tretiram stvari koje tište društvo. A, ovo što Mirsad Kebo radi je atak na Bošnjake. Želi da izjednači pravednu borbu Bošnjaka za slobodu sa nebrojenim zločinima koji su počinjeni nad Bošnjacima, kaže u intervjuu za novinsku agenciju Patria Nezim ef. Halilović, hatib džamije Kralj Fahd.

Njega je potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo optužio u medijima da ga je u petak tokom džuma namaza oštro kritizirao, pa čak i „izopćio iz zajednice“.

Kebo je posljednjih sedmica u žiži interesovanja, jer je Tužilaštvu BiH predao dokumente koji govore o navodnim bošnjačkim zločincima nad srpskim stanovništvom tokom posljednje srpske agresije na BiH od 1992. do 1995. godine u mjestu Vozuća kod Zavidovića, a dokumente je predao uz najveću medijsku pompu.

Za navodne zločine Kebo je optužio najveći vrh Armije RBiH, što će pokrenuti niz kritika najuglednijih bošnjačkih intelektualaca. Sam ef. Halilović tokom džuma namaza upozorio je na neutemeljene optužbe Kebe i Bošnjake pozvao da se čuvaju ljudi kakav je Kebo.

– Dužan sam da tretiram stvari koje tište društvo, a ovo što Kebo radi je atak na Bošnjake. Želi da izjednači našu pravednu borbu za slobodu i nebrojene zločine koji su počinjeni nad Bošnjacima. Ono što on (Kebo) radi je sramno – upozorio je ef. Halilović.

– Sa pozicije potpredsjednika Federacije BiH Kebo je trebao da vodi računa na prvom mjestu o stradanju njegovog naroda. Naravno da mu niko nema pravo zabraniti da spominje zločin i da pokrene (optužnice), ali mu nije dozvoljeno da na bazi neutemeljenih argumenata to radi, da optužuje bilo koga, pogotova da to veže za vrh države, za rahmetli predsjednika Aliju Izetbegovića i da neutemeljene optužbe dovodi u vezu sa vrhom Armije RBiH. Mi (Armija RBiH), nismo isto kao oni (kao Vojska Republike Srpske).

Ef. Haliloviću naročito je simptomatično što Kebo navodne dokaze za zločine Armije RBiH u Vozući iznosi popraćen medijskom pompom medija iz RS, ali i određenim medijima iz Federacije BiH. Sve to radi na kraju svoje političke karijere. Osim toga, kaže Halilović, Kebo u svojoj takozvanoj borbi za istinu istovremeno ne spominje zločine počinjene nad Bošnjacima u desecima logora širom Bosne i Hercegovine.

Posebno sam zabrinut, kaže ef. Halilović, jer sada vidimo ko je predstavljao Bošnjake svih ovih godina.

(NAP)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime