Kada Turci plaćaju bošnjački razdor i Filip ima stav

0
31

Kada Turci plaćaju bošnjački razdor i Filip ima stav

BiH, Turska – U novom broju tursko-sarajevskog magazina Stav novinari Saffa su opisani kao majmuni koji se oglašavaju iz majmunarnika. To je napisao Filip Mursel Begović, urednik magazina Stav.

Kada se magazin Stav pojavio na medijskoj sceni, u martu ove godine, Saff je napisao tekst podrške(Na portalu Mediacentra, sorošove fondacije za medije u BiH, napisano je kako je Saff izrazio oduševljenje pojavom Stava jer smo ih prepoznali kao medij “s izrazito bošnjačkim opredjeljenjem”). Nažalost, nije trebalo dugo da shvatimo da smo pogriješili.

Do sada je izašlo 25 brojeva magazina Stav. Urednik Filip Mursel Begović je najmanje deset uvodnika posvetio vrijeđanju drugih Bošnjaka, činio je to na veoma primitivan i okrutan način. Posebno je bio okrutan prema dr. Mustafi Ceriću.Za Filipa je dr. Cerić glavni negativac u skoro svakom drugom uvodniku. U posljednjem, 25.broju, u uvodniku u kojem Saffovce opisuje kao majmune, Filip ovako piše o dr. Ceriću: ” U posljednjih nekoliko godina bilo je mnoštvo primjera „majmunskog“ ponašanja nekih Bošnjaka. Dakle, imitacija je obostrana. Čini se da je prostor vjerskog bio najpogodniji za razne oblike manipulacija, upravo zato jer govorimo o prostoru svetog, za emotivnog vjernika nedodirljivog prostora. Ako se pritom izun za kojekakva majmunisanja dobije od vrha vjerske zajednice, što je sve do dolaska Huseina ef. Kavazovića bio slučaj”.

Za kratko vrijeme Filip Mursel Begović je Stav pretvorio u medij za razbijanje jedinstva Bošnjaka. Posebno je zanimljivo to što magazin Stav kroz pero urednika Filipa najviše napada vjerničku populaciju Bošnjaka. Mnogo je Bošnjaka koji su do sada javno izrazili svoje nezadovoljstvo pisanjem magazina Stav, posebno Filipovim tekstovima. Nažalost, vlasnici Stava su ignorisali sve zamjerke na rad njihovog magazina.

Turska kompanija Simurg Media ulaže ogromna finansijska sredstva u magazin Stav, portal Faktor i dnevne novine koje će uskoro početi izlaziti. Zato vjerujemo da imaju punu kontrolu nad radom urednika Stava, tj. očito je da Filip Mursel Begović ne pravi razdor među Bošnjacima na svoju ruku i bez znanja gazde Burcu Uygura. Da li je Filip zato doveden iz Zagreba(Kada je Filip Mursel Begović izabran za urednika Stava mnogi u BiH su ostali iznenađeni, pored tolikih novinara u BiH, Turci su doveli Filipa iz Zagreba i postavili ga za urednika)?

Izražavamo iskreno žaljenje što je magazin Stav postao sredstvo za razdor i svađu među Bošnjacima. Filipove uvrede na račun Saffa su za nas jedna dobra reklama, time je dokazao da je Saffov stav bitan, taman toliko koliko smo ga “natjerali” da pokaže koliki je prostak.

Magazin Stav nema budućnosti, bez obzira na turske milione.

(saff.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime