Još jedan dugoročni poslovni uspjeh opštine Sokolac

0
0

Sokolac – Za opštinu Sokolac u okviru projekta „Vodovodna i kanalizaciona infrastruktura u Republici Srpskoj“ biće urađena i sveobuhvatna studija izvodljivosti za vodovodni i kanalizacioni sistem. Studiju izvodljivosti će raditi stručni konsultantski tim Evropske investicione banke, kroz međunarodni program tehničke pomoći u okviru Projekta, tako da će ova studija biti besplatna za opštinu.

Studija će se baviti svim pitanjima pitke i otpadne vode u budućnosti, te će predložiti potrebne radove od vodozahvata do ispusta otpadnih voda, uzimajući u obzir dostupnost, tehnička pitanja, zaštitu životne sredine i finansijsku održivost. Dakle, u okviru studije izvodljivosti biće prezentovani nalazi i preporuke za oblast vodosnabdijevanja, kanalizacije, tertmana otpadnih voda, daće se analiza razvojnih projekata i analiza životne sredine, finansijska analiza, te će biti predložena i optimalna strategija implementacije, a imajući u vidu sve prethodno pobrojane faktore i veličine.

Završena studija izvodljivosti povećaće šanse opštine da dobije, ne samo kredite za finansiranje infrastrukturnih projekata po povoljnim uslovima, već i nova grant sredstva od donatora kao što su SIDA i drugi EU fonodovi koji podržavaju programe zaštite životne sredine, za završetak vodovodne i kanalizacione mreže i prečišćavanje otpadnih voda.

(akta.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime