JobFAIR ‘15 – Studenti elektrotehnike poručuju: “Ne čekajmo prilike, stvarajmo ih!”

0
36

JobFAIR '15 - Studenti elektrotehnike poručuju “Ne čekajmo prilike, stvarajmo ih!

Sarajevo – Udruženje studenata elektrotehnike EESTEC LC Sarajevo 9. i 10. novembra ove godine organizuje 7. po redu sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko­tehnoloških fakulteta i ekonomije “JobFAIR ‘15 ­ Iskoristi svoju šansu!”. Mjesto održavanja je Kampus Univerziteta u Sarajevu.

Sajam pruža razne mogućnosti kako za studente tako i za poslodavce, a njegov osnovni cilj je omogućiti direktan kontakt između studenata i poslodavaca. Studentima je omogućeno da tokom dva dana razgovaraju sa predstavnicima kompanija, da se informišu o tome šta poslodavci zaista očekuju od njih, koje vještine su poželjne za njihovu struku te na osnovu toga usavrše lični profil.

Predstavnici kompanija će imati priliku upoznati studente sa načinom rada unutar kompanije, programima zapošljavanja, usavršavanja i praksi koje imaju te im pružiti detaljne informacije o znanju i vještinama koje trebaju razviti kako bi na što lakši način došli do željenog posla, posla iz snova. Kompanije učesnice Sajma imaju pristup CV bazi tokom čitave godine te na taj način imaju mogućnost pronalaska kvalitetnog mladog kadra na jednostavan način. U CV bazi podataka trenutno se nalazi preko 2400 CV­eva.

Sajam svake godine posjeti više od hiljadu studenata i diplomaca tehničko­tehnoloških usmjerenja, a jedan od benefita koje pruža posjeta Sajmu jeste mogućnost ostavljanja CV­a u CV bazu. Pored toga omogućeno je ažuriranje CV­a tokom cijele godine, čime su studentima povećane šanse da budu pozvani na razgovor za posao. Osim sajamskog karaktera JobFAIR ima i popratne aktivnosti u vidu: prezentacija, radionica i Open Space Technology­a.

Projekat je podržan od strane Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Sarajevu, Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, Grada Sarajeva, a suorganizator je Javna ustanova Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Više informacija o projektu možete pronaći na web stranici www.jobfair.ba.

(studomat.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime