Jezero Starača: U oktobru održana dva takmičenja u organizaciji UG Bistro! iz Sarajeva

0
12

UG-Bistro_Sarajevo-1_kup_UG_Bistro_jezero_Staraca_2015

Ilijaš – U mjesecu oktobru su održana dva takmičenja na jezeru Starača u Ilijašu, a u organizaciji UG “Bistro!” iz Sarajeva, korisnika ribolovnog prava na vodama u opštini Ilijaš.

Prvo takmičenje je bilo revijalno Prvenstvo Kantona Sarajevo u lovu ribe udicom na plovak.

Na takmičenju je nastupilo 8 udruženja iz Kantona Sarajevo sa 24 takmičara, a takmičenju je prisustvovalo još toliko gostiju.

Iako je svo vrijeme takmičenja padala kiša, riba je bila raspoložena, pa su takmičari ukupno ulovili oko 70 kilograma ribe. Na takmičenju su nastipile ekipe iz USRD “Vogošća” (Vogošća), SRD “Alić Hidajet – Hitko” (Ilijaš), SRD “Zujevina” (Hadžići), SSRI “Stari Grad” (Stari Grad), SRD “Miljacka” (Stari Grad), SRD “Novi Grad” (Novi Grad), USR “Sarajevo 1906” (Centar) i domaćina Udruženja “Bistro!” (Novo Sarajevo)

Nakon 4 sata takmičenja, u sektoru “A”, treće mjesto je zauzeo Tanjo Memsud iz SRD “Vogošća”, drugo mjesto Avdić Edin iz SRD “Zujevina”, a prvo mjesto je zauzeo Pešto Mugdim iz USR “Sarajevo 1906”.
U sektoru “B”, treće mjesto je zauzeo Husejnović Mustafa iz UG “Bistro!”, drugo mjesto Šabanović Nijaz iz SRD “Miljacka”, a prvo mjesto Alić Mirza iz SRD “Alić Hidajet – Hitko”
U sektoru “C”, treće mjesto je zauzeo Hodžić Elvedin iz SRD “Vogošća”, drugo mjesto Pelto Almir iz SRD “Alić Hidajet – Hitko”, a prvo mjesto Pešto Vehid iz USR “Sarajevo 1906”, koji je sa ulovom od 8.320 grama ujedno i Majstor staze.

Ekipno, treće mjesto je zauzela ekipa SRD “Vogošća”, drugo mjesto ekipa SRD “Alić Hidajet – Hitko”, a pobjedničko postolje je zauzela ekipa USR “Sarajevo 1906”.

Nakon proglašenja pobjednika, iz Udruženja “Bistro!” su podijeljene zahvalnice zaslužnim članovima, prijateljima Udruženja i sponzorima. Tako su zahvalnice dobili:

  • SRD Vogošća i USR “Sarajevo 1906” za pomoć u izgradnji takmičarske staze i unapređenju stanja na jezeru
  • članovi Udruženja Bistro!: Fahrudin Letić, Fuad Čurt, Harun Letić, Borčak Adis, Kemal Avdić, Sanjin Gracić, Almir Prašljivić (Element Baits) i Ferid Husejnović za nesebičan angažman u svim aktivnostima Udruženja
  • Ministarstvo kulture i sporta kantona Sarajevo za pomoć u organizaciji Prvenstva Kantona Sarajevo i Kupa UG Bistro!
  • Federalno ministarstvo kulture i sporta za pomoć u izgradnji takmičarske staze na jezeru
  • Restoran “Diana” iz Ilijaša

Ovo je, nakon 9 godina pauze, prvo takmičenje na kojem su učestvovale ekipe udruženja sa područja Kantona Sarajevo, a ujedno i prvo koje je održano na takmičarskoj stazi u Kantonu Sarajevo. Takmičenjem, koje je pomoglo Ministarstvo kulture i sporta KS, je obilježen završetak izgradnje takmičarske staze na jezeru Starača, a izgradnju je finansiralo Federalno ministarsvo kulture i sporta.

Nakon takmičenja, organizovan je i zajednički ručak za sve učesnike i goste, gdje su svi pohvalili dosadašnji angažman članova Udruženja “Bistro!” na realizaciji projekta “Jezero Starača: Od deponije do ribolovne vode”.

Galeriju fotografija možete pogledati na OVOM LINKU

Dana 17. oktobra je održan 1. Kup UG Bistro! iz Sarajeva.

Na takmičenju su nastupili takmičari iz SRD Vogošća i USR “Sarajevo 1906” sa po dvije ekipe, te ekipe SRD “Željeznica” iz Istočnog Sarajeva, SRD “Bosna” iz Žepča, SRD “Alić Hidajet – Hitko” iz Ilijaša, SRD “Visoko” iz Visokog, UGSR “Bistro” iz Zenice, SRU “Zlatovčica” iz Jajca, SRD “Breza” iz Breze i ekipa domaćina Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva.

Plasman po sektorima je bio sljedeći:
Sektor A
1. mjesto Alić Mirza iz SRD “Alić Hidajet – Hitko” iz Ilijaša
2. mjesto Vujović Momčilo iz SRD “Željeznica” iz Istočnog Sarajeva
3. mjesto Husejnović Mustafa iz Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva

Sektor B
1. mjesto Omerović Aldin iz ekipe SRD “Vogošća 1” iz Vogošće
2. mjesto Budimir Drago iz SRD “Bosna” iz Žepča
3. mjesto Dolovac Hasan iz Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva

Sektor C
1. mjesto Alagić Mirsad iz USR “Sarajevo 1906” iz Sarajeva
2. mjesto Delić Zajko iz Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva
3. mjesto Softić Mirsad iz SRD “Bosna” iz Žepča

Nakon 4 sata takmičenja u kojem riba i nije bila raspoložena, u ekipnom plasmanu, treće mjesto je zauzela ekipa SRD “Vogošća 2”, drugo mjesto ekipa SRD “Bosna” iz Žepča i prvo mjesto ekipa domaćina – Udruženje “Bistro!” iz Sarajeva.

Najveći ulov na stazi sa ukupno 6490 grama ribe je imao Alić Mirza iz SRD “Alić Hidajet – Hitko” iz Ilijaša, inače i trenutni rekorder u ulovu na jezeru, koji je na jednom od prošlih takmičenja za 4 sata pecanja ulovio 10.360 grama ribe.

Sudije na takmičenju su bili Mirsad Gajević i Milan Jagar, predsjednik Sudijske komisije Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, na čije suđenje takmičari nisu imali primjedbi.

Proglašenje pobjednika je upriličeno u restoranu “Diana” u Ilijašu, gdje je, uz zajednički ručak, obavljen i onaj neformalni dio, a u biti glavni razlog održavanja ovakvih revijalnih takmičenja – druženje.

Uz pohvale domaćinima na uređenosti takmičarske staze i samog jezera Starača, ocjena svih 80-ak takmičara i gostiju je da je ovaj prvijenac-kup prošao jako dobro i iskazana je nada da će ovo takmičenje postati tradicijom. U tu svrhu, Udruženje “Bistro!” je pobjedniku ovog Kupa pripremilo i prelazni pehar… no, za sada su ga zadržali u svojoj vitrini.

Bistro!

(srsfbih.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime