Jelana Jovanović: Bošnjaci su u ovoj kampanji diskrimisani

0
15

Jelena_Jovanovic (1)Sanadžak – Supruga lidera LDP Jelena Jovanović ocijenila je, na ženskom kongresu Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, da su u kampanji Bošnjaci diskriminisani.

“Sramota je ljude dijeliti na dobre i loše – na taj način su dobri oni koji su tvoji, a loši oni koji nisu. Posebno je sramota ako dijeliš nacije na dobre i loše, a isto toliko je sramno ako dijeliš pripadnike tuđe nacije na dobre ili loše. Skoro najsramnije je ako to radiš zato što ti to tako odgovara tokom jedne političke kampanje”, poručila je ona.

Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka uputila je poziv Jovanovićevoj da učestvuje u radu najvećeg skupa žena koji je ikada održan u Sandžaku.

Obraćajući se na skupu, ona je rekla da država ne sankcioniše u dovoljnoj mjeri nasilje nad ženama, i podržala je sve koji se bore za emancipaciju žena u Srbiji.

Ona je podsjetila da se današnji dan, 8. mart, obilježava skoro 100 godina u cijelom svijetu, kao dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca, saopštio je LDP.

“Žena doprinosi društvu, državi i svojoj porodici više nego ikad. Taj doprinos se mora ponovo izmjeriti, taj doprinos se mora ponovo vrednovati, taj doprinos je promijenjen onoliko koliko se promijenio svijet u kome živimo. Ta promjena neće biti laka, niti brza… Vrijeme je za vrijeme bez predrasuda i za toleranciju, ali i za njegovanje razlika među nama”, poručila je supruga lidera LDP.

Naglasila je i da ženu u Sandžaku voli muž, čovjek koji ide u džamiju, na apsolutno isti način kako svoje žene vole svi muževi i dodala da ljubav čovjeka i žene nije i ne smije biti ograničena religijom ili ideologijom.

“Vrijeme je za vrijeme bez predrasuda. Vrijeme je za toleranciju. Vrijeme je za njegovanje razlika među nama. Vrijeme je da cijenimo jedni druge. Vrijeme je da poštujemo jedni druge. Vrijeme je da pružimo šansu… vrijeme je da pružimo ruku…” navela je ona, prenose agencija B92 i Tanjug.

(bosnjaci.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime