Jehovini svjedoci ponovno u Širokom Brijegu

0
12

jehovini-svjedociŠiroki Brijeg – U Širokom Brijegu i okolici ponovno možemo vidjeti Jehovine svjedoke koji zvone na vrata domova i nude letke pričajući o svom shvaćanju Biblije, te o tome kako se bliži smak svijeta.

To obično budu ljudi koji ljubazno dolaze pred vaša vrata i traže da razmislite o nekim stvarima s nadom da će vas potaknuti da zatražite razgovor s nekima od njih kako bi im se pridružili. Njihove tehnike uvjeravanja su tako vješte da ih mnogi prime u kuću kako bi čuli o čemu je doista tu riječ.

Ono što oni zapravo rade je izvlačenje iz konteksta ono što piše u Bibliji.

Da podsjetimo, Jehovini svjedoci su pripadnici međunarodne vjerske zajednice koja broji oko 8 milijuna pripadnika širom svijeta. U Hrvatskoj ih ima oko 5-6 tisuća, a za Bosnu i Hercegovinu se točan broj ne zna. Smatraju da su pripadnici jedine istinite kršćanske crkve i odbijaju suradnju sa svim kršćanskim zajednicama. Nisu priznati kao kršćanska zajednica jer odbijaju vjerovati u Trojstvo, jednu od glavnih kršćanskih dogmi. Jehovini svjedoci ne priznaju da postoje Stari i Novi Zavjet, za njih je Biblija jedinstvena i nepodijeljena cjelina.

Utemeljitelj Jehovinih svjedoka je trgovac Charles Taze Russel rođen 1852. u Pittsburgu. Američki adventizam je kolijevka Jehovinih svjedoka. Russel je 1876. postao pastor jedne biblijske zajednice i od tada je počeo otkrivati i javno propovijedati jedini istiniti Božji plan s ljudima. Dva puta je najavljivao smak svijeta i to na početku Prvog svjetskog rata, te 1918. god., ali je umro već 1916. god.

(Bljesak)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime