Jedina menadžerska referenca direktora ZOI ’84 je čuvanje djece saudijskog princa !?

0
27

???????????????????????????????Sarajevo – Glavna referenca novog direktora Midhata Hubijara, nekada u svijetu čuvene i respektabilne kompanije ZOI ’84, koja je zahvaljujući kriminalnim radnjama prethodnih rukovodstava u zadnjih desetak godina dovedena na rub propasti, zahvaljujući kojoj je i dogurao ovako visoko, je veliko prijateljstvo sa sinom Huse Ćesira, predsjednika OO SDA Novi Grad, nezvanično saznaje bh. novinska agencija Patria.

Midhat Hubijar, je prema informacijama koje smo dobili od uposlenika ZOI ‘84 radio u Saudijskoj Arabiji, u periodu od 2005. do  2008. godine. U isto vrijeme u Saudijskoj Arabiji je radio i Muamer Ćesir, sin Huse Ćesira, predsjednika Općinskog odbora SDA Novi Grad.

Hubijar je radio kao baby sitter, čuvajući djecu jednog saudijskog princa, s kojim je povremeno išao na putovanja. Učio ih je plivanju, i održavanju fizičke kondicije. Na „prinčevskim putovanjima“ po Evropi,  zadužen je bio za mušku prinčevu djecu.  Od menadžerskih sposobnosti ima jedino iskustvo sa “čuvanjem djece” saudijskog princa.

Inače, Huso Ćesir, je u svojstvu predsjednika Općinskog odbora SDA Novi Grad inaugurirao i mlađahnog Semira Efendića na poziciju načelnika općine Novi Grad. Semir Efendić se intenzivno družio sa Muamerom Ćesirom, sinom Huse Ćesira. Nakon povratka iz Saudijske Arabije, Hubijar je nastavio da se druži sa Muamerom Ćesirom, pa je tako upoznao i Efendića.  Ćesir je, u znak sjećanja na “jaranske dane” iz Saudijske Arabije, finansijski “pomogao” Hubijaru da osnuje “zaštitarsku firmu”.

Dakle, stvarni vlasnik firme je bio Muamer Ćesir. Hubijar je bio “žongler”. Preko noći Hubijar je završio Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, u čemu mu je zdušno pomogao upravo Ćesir.

Prema onome što smo saznali od radnika ZOI ’84, Ćesir je Hubijara prvo ugurao u Skupštinu ovog preduzeća, a potom ga postavio i za direktora kompanije.

Zbog naglog uspona javnosti do sada nepoznatog Hubijara, radnici sumnjaju da praktično ZOI ’84 preuzima Huso Ćesir, te da je novi direktor iskorišten samo kako bi predsjednik SDA Novi Grad za svoje potrebe uzeo poslovnu zgradu u strogom centru Sarajeva.

Osim što je u stalnim svađama sa Sindikatom ove kompanije, Hubijar je uspio za kratko vrijeme vlastite radnike izbaciti iz poslovne zgrade u centru Sarajeva, bez da im pokaže ugovor o zakupu s kim je to sklopio.

Također, brojnim zakupcima u poslovnoj zgradi ZOI ’84 – Apoteke Sarajevo, advokati, Optika….- dostavio je dopis u kojem je zatražio da se u roku od četiri dana izjasne da li preuzimaju na sebe odgovornost za zgradu.

Zakupci su se pobunili, jer svi imaju ugovore sklopljene na 10 godina, te zatražili hitan sastanak s Hubijarom.

U međuvremenu, radnici ZOI ’84 koje je on deložirao iz poslovne zgrade, smješteni su u Zetri, iščekujući i dalje šta će se na kraju dogoditi s kompanijom.

(nap.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime