Javni poziv za prikupljanje prijava za odabir korisnika grant sredstava sa pozicije ”Podrška povratku prognanih lica”

0
4

javni-pozivTuzla, Bijeljina, Bratunac, Doboj, , Srebrenica, , Vlasenica,  Zvornik – Na osnovu člana 24. Zakona o raseljenim osobama i povratnicima u Tuzlanski kanton i izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, tačke IVa stav 3. Odluke o utvrđivanju programa, uslova, kriterija i postupaka za raspodjelu sredstava Budžeta Tuzlanskog kantona za 2013. godinu sa pozicije ”Podrška povratku prognanih, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi Tuzlanskog kantona, objavljuje Javni poziv za prikupljanje prijava za odabir korisnika grant sredstava sa pozicije ”Podrška povratku prognanih lica”.

 

Sredstva predviđena za projekte održivog povratka se dodjeljuje kao pomoć povratnicima za realizaciju samostalnog projekta u iznosu do 7.000,00 KM po pojedincu, za područje Tuzlanskog kantona i općina u entitetu Republika Srpska i to: Bijeljina, Bratunac, Doboj, Lopare, Milići, Modriča, Osmaci, Šekovići, Srebrenica, Ugljevik, Vlasenica, Vukosavlje i Zvornik. Broj korisnika koji mogu dobiti finanasijska sredstva je maksimalno do pet po jednoj općini.

Sa odabranim korisnicima Ministarstvo će potpisati pojedinačne ugovore, a korisnicima će sredstva biti doznačena na lični transakcijski račun.

Javni poziv u cjelosti, zatim pravilnik o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za dodjelu finansijskih sredstava na ime održivog povratka kao i prijavni obrazac možete preuzeti na sljedećim linkovima:

(opcinazivinice.org)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime