Javni poziv za dodjelu stipendija

0
21

bezslikeMostar Na osnovu članova 2., 4. i 5. Pravilnika o dodjeli stipendija broj 01-383-10/13 od 01.02.2013. godine, direktor JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar raspisuje, – JAVNI POZIV ZA DODJELU STIPENDIJA JP AUTOCESTE FBIH D.O.O. MOSTAR

ZA REDOVNE ILI REDOVNE SAMOFINANSIRAJUĆE STUDENTE GRAĐEVINSKOG FAKULTETA I

FAKULTETA ZA SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE (CESTOVNI SMJER)

TREĆE GODINE PRVOG CIKLUSA STUDIJA I PRVE I DRUGE GODINE DRUGOG CIKLUSA STUDIJA ZA AKADEMSKU 2013/2014. GODINU

 

I

Planom poslovanja JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar predviđena su sredstva za stipendiranje redovnih i redovnih samofinansirajućih studenata Građevinskog fakulteta i Fakulteta za saobraćaj i komunikacije (cestovni smjer) dodiplomskog i postdiplomskog studija, počev od treće godine prvog ciklusa studija.

 

II

Ukupan broj planiranih stipendija za dodjelu je 25, od čega je 15 stipendija planirano za studente treće godine prvog ciklusa, a 10 stipendija za studente četvrte i pete godine drugog ciklusa studija.

 

Visina mjesečne stipendije iznosi:

100 KM – za studente treće godine prvog ciklusa studija (od dana dodjele stipendije do završetka započetog ciklusa),

300 KM – za studente prve i druge godine drugog ciklusa studija (od dana dodjele stipendije do završetka započetog ciklusa).

 

III

Sa izabranim kandidatima zaključuje se Ugovor o dodjeli stipendija, kojim se međusobno regulišu prava i obaveze stipendista i JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar.

 

IV

Izbor kandidata i dodjela stipendija izvršit će se na način i po postupku predviđenom u Pravilniku o dodjeli stipendija JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar.

 

V

Pravo sudjelovanja na Konkursu imaju izuzetno uspješni studenti u statusu redovnog studenta ili redovnog samofinansirajućeg studenta koji studiraju na Građevinskom fakultetu i Fakultetu za saobraćaj i komunikacije (cestovni smjer), na osnovu rezultata ostvarenih u 2012/2013. akademskoj godini, po sljedećim uvjetima:

 

1. da je student treće godine prvog ciklusa studija i prve i druge godine drugog ciklusa studija;

2. da ima status redovnog ili redovnog samofinansirajućeg studenta;

3. da je državljanin Bosne i Hercegovine;

4. da nema odobren kredit, stipendiju ili drugi oblik novčanog primanja koji ima obilježije stipendije od javnog sektora (općine, Grad, Kanton, FBiH, BiH, fondovi, ministarstava i javna preduzeća).

 

VI

Preliminarnu listu stipendista objavljuje Komisija za dodjelu stipendija JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar na web stranici www.jpautoceste.ba najkasnije 30 dana od dana isteka roka za podnošenje zahtjeva za dodjelu stipendije.

 

Uz prijavu je potrebno priložiti:

1. Biografiju

2. Uvjerenje o državljanstvu

3. Izvod iz matične knjige rođenih

4. Uvjerenje/potvrda da je kandidat redovan student/redovan samofinansirajući student

5. Uvjerenje o prosjeku ocjena iz prethodne godine

6. Izjava (popunjava kandidat) ovjerena od strane nadležne općinske službe da kandidat nema odobren kredit, stipendiju ili drugi oblik novčanog primanja koji ima obilježije stipendije od javnog sektora (općine, Grad, Kanton, FBiH, BiH, fondovi, ministarstava i javna preduzeća) za akademsku godinu 2012/ 2013. godinu.

7. Kućna lista (izdaje se i ovjerava u općini)

8. Uvjerenje o visini prosječnih primanja za članove domaćinstva (potvrda firme o visini plate, čekovi od penzije, i drugih novčanih primanja ili potvrda o nezaposlenosti)

9. Za studente porodica poginulih boraca, RVI, demobilisanih boraca i civilnih žrtava rata, dostaviti dokaz o statusu (rješenje nadležnog organa).

(jpautoceste)

 

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime