Jablanica, Tomislavgrad i Posušje uz pomoć EU rješavaju problem otpada na Blidinju

0
48

Smeće Tomislavgrad

Jablanica, Tomislavgrad – U okviru projekta međuopćinske suradnje ProLocal, koji se financira sredstvima Europske unije, na Blidinju je održana radionica na kojoj su predstavljene opće informacije o međuopćinskoj suradnji kao smjernice za pisanje projekata.

“S obzirom da će kroz program ProLocal krajem mjeseca biti objavljen poziv za međuopćinsku suradnju, to je bio idealan uvod za rješavanje identificiranih problema na području Blidinja kroz taj vid suradnje”, priopćeno je iz Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu (REDAH).

Na radionici je zaključeno da će se u sljedeća dva tjedna inicirati sastanak načelnika općina Jablanica, Tomislavgrad i Posušje kako bi se pronašao model za zbrinjavanje otpada i dogovora o suradnji kroz projekte kojima će se aplicirati na spomenuti poziv.

Sastanak je organiziran u okviru suradnje REDAH-a s programom za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj EU ProLocal, koji se financira sredstvima Europske unije, a implementira ga njemačka agencija GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit).

“Cilj suradnje je gospodarski razvitak područja Blidinja te jačanje konkurentnosti poslovnih subjekata toga područja u sektoru turizma. Radit će se na pozicioniranju Blidinja kao turističke destinacije, kao i potpori poslovnim subjektima s tog područja u njihovom razvitku kroz promidžbu turističkih proizvoda prema ekološkim standardima te poboljšanje kvalitete i zaštitu okoliša. Radit će se i na jačanju formalnog i neformalnog umrežavanja sudionika u lancu vrijednosti ovoga područja radi prijenosa znanja, kao i suradnji između javnog i privatnog sektora za provedbu zajedničkih razvojnih inicijativa neophodnih za razvoj turizma te identifikaciji dodatnih prodajnih kanala na temelju analiza tržišta”, priopćeno je iz REDAH-a.

(nasatv.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime