Jablanica : Održan sastanak Aktiva direktora osnovnih škola HNK-a (Foto)

0
1

Jablanica : Održan sastanak Aktiva direktora osnovnih škola HNK-a (FOTO)

Jablanica – Danas je u osnovnoj školi ” Suljo Čilić “, Jablanica, održan sastanak Aktiva direktora osnovnih škola HNK-a, koji obavljaju nastavu na bosanskom jeziku, s ciljem razmatranja zajedničkih planova i aktivnosti Aktiva direktora i ministarstva nauke kulture i sporta HNK-a.

Na spomenutom sastanku,između ostalih, prisutni su bili i ministar nauke kulture i sporta HNK-a dr.sc. Rašid Hadžović, kao i direktorica pedagoškog zavoda HNK-a, Sabaheta Bijedić.

Na sastanku se, između ostalog, razgovaralo i o zakonu o osnovnovnom odgoju,obrazovanju i pedagoškim standardima.

Ministar nauke kulture i sporta HNK-a Rašid Hadžović, iskoristio je priliku da posjeti nekoliko odjeljenja na kojima se odvijala nastava ,te da se upozna sa načinom rada kao i sa opremljenosti učionica i kabineta osnovne škole ” Suljo Čilić “.

Hadžović je u izjavi za bhpress kazao, da je ova škola na čelu sa direktorom Edinom Idrizovićem, veoma dobro opremljena, kao i da su svojim sistemom održavanja nastave,gdje je između ostalog omogućeno i učenje na daljinu (e-learning), napravili jedan veliki korak u obrazovanju djece.

– Kao novoimenovani ministar želja mi je da zajedno sa aktivom direktora, sindikata imamo jedan dobar proizvod, a dobar proizvod je naš učenik koji će prilikom izlaska iz osnovne škole biti kvalitetno i dobro opremljen znanjem, dodao je ministar nauke kulture i sporta HNK-a Rašid Hadžović.

Direktorica pedagoškog zavoda Sabaheta Bijedić, iskazala je posebno zadovoljstvo što je imala priliku obići osnovnu školu ” Suljo Čilić” u Jablanici.

– Zadovoljstvo mi je što sam imala priliku obići osnovnu školu u Jablanici, i mi ispred pedagoškog zavoda maksimalno podržavamo osoblje škole na putu podizanja kvaliteta nastavnog procesa, što je u interesu naših učenika za koje želimo da budu kompetetni građani sa kvalitetnim obrazovanjem, kazala je za bhpress direktorica pedagoškog zavoda HNK-a Sabaheta Bijedić.

(bhpress.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime