Jablanica: Direktori javnih ustanova i preduzeća podnijeli izvještaje na redovnom sastanku za “Sistem 48”

0
4

Jablanica: Direktori javnih ustanova i preduzeća podnijeli izvještaje na redovnom sastanku za "Sistem 48"

Jablanica – Direktori javnih ustanova i javnih preduzeća općine Jablanica, podnijeli su izvještaje o radu, utrošenim novčanim sredstvima, kao i broju zaposlenih i novostima u preduzećima koja su u vlasništvu ove općine.

Na redovnom sastanku planiranom po sistemu 48, koji je održan danas u sali za sastanke općinskog vijeća Jablanica, osim direktora javnih ustanova i javnih preduzeća,prisustvovali su službenici koji rade na sistemu 48, općinski načelnik i njegovi pomoćnici, kao i sekretar općinskog organa.

Na sastanku su razmatrani izvještaji o realizaciji zaključaka sa predhodnog sastanka, te izvještaji o odgovorima na pitanja zaprimljenih u call centru za općinske službe,a koji su vezani za komunalnu inspekciju Općine Jablanica i JKP “Jablanica” dd u stečaju, za period od 5. do 19 februara 2016. godine, kao i izvještaji direktora JU i JP čiji je osnivač Općina Jablanica za period 1. janura do 15. februara. 2016.godine.

Naime, općina Jablanica je jedina općina u BiH koja je uvela “Sistem 48”, a koji umnogome olakšava rad općinskih službi kao i javnih ustanova i javnih preduzeća. Uvođenjem ovog sistema, općina dobija transparentni uvid u potrošnju budžetskih sredstava koje se dodijeljuju javnim ustanovama i preduzećima, te pravovremeni i detaljan uvid u njihovo poslovanje.

Ovim sistemom građanima općine Jablanica omogućeno je da putem besplatnog call centra, putem službene web stranice općine ili besplatne sms poruke postave pitanje ili iznesu zahtjeve koje se tiču javnih ustanova i preduzeća, nakon čega podnosioci zahtjeva odnosno pitanja,od nadležnih osoba moraju dobiti odgovore u roku od 48 sati.

(bhpress.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime