Izraelski rabin- Napadi u Parizu su osveta za Holokaust

0
103

Palestina, Francuska – Cionistički rabin iz jevrejskih naselja na Zapadnoj obali kazao je u subotu ožalošćenima tokom sahrane oca i sina da su napadi u Parizu zasluženi zbog onoga što su ‘Evropljani uradili našem narodu prije 70 godina”.

Izraelska novinska agencija Walla prenijela je izjavu glavnog rabina izraelskog naselja Kiryar Arba, Dov Liora.
“Grješnici u krvlju natopljenoj Evropi to zaslužuju zbog onoga što su uradili našem narodu prije 70 godina”, kazao je Lior.

Kontraverzni rabin je napisao odobrenje za knjigu Kraljeva Tora Jicaka Šapire i Jozefa Elitcura uu kojoj se dozvoljava ubijanje male djece i civila.

Prošle godine, Lior je objavio pismo u kojem je naveo da jevrejski zakon dozvoljava uništenje cijelog Pojasa Gazze kako bi se uspostavio mir na jugu zemlje.

Lior je kazao da je dobio pitanja o tom da li jevrejski zakon dozvoljava nanošenje štete civilnom stanovništvu koje nije direktno uključeno u borbe.

On je prvo naveo mišljenje Maharala od Prga, renomiranog rabina iz 16. vijeka, koji je pisao da narod pod napadom može voditi svirep rat protiv naroda napadača, i nije odgovorna za sigurnost neprijateljskog naroda.
“Za vrijeme rada, narodu pod napadom je dozvoljeno da kazni neprijateljsko stanovništvo mjerama koje smatra pogodnim, poput blokade namirnica i električne energije, kao i granatiranja cijelog područja shodno odluci vojnog ministra, a da ne ugroze nepotrebno vojnike već da poduzmu korake istrebljenja neprijatelja”, napisao je Lior.

“Maharal iz Praga (rabin Juda Lev ben Bezalel) u svojoj knjizi Gur Arye, jasno piše da u svim ratovima napadnutima je dozvoljeno da žestoko napadaju narod napadača i da ne moraju da provjeravaju da li su oni lično borci. Stoga, tokom rata napadnutima je dozvoljeno da kažnjavaju neprijateljsko stanovništvo bilo kojom kaznom za koju smatraju da je pogodna, poput blokade namirnica ili električne energije, kao i bombardovanje cijelog područja prema naređenju ministra vojske, ne samo da ne bi ugrozili živote vojnika, već da bi poduzeli korake za istrebljenje neprijatelja“.

Što se tiče situacije u Pojasu Gazze on je napisao: „U slučaju Gazze, ministru odbrane je dozvoljeno da čak naredi uništenje Gazze, kako jug više ne bi patio i da bi izbjegli nanošenje štete našem narodu koji već dugo pati od neprijatelja koji ga okružuje. Bilo koji razgovor o humanizmu i razumijevanju je sporan kada govorimo o očuvanju naše braće na jugu i u ostatku zemlje i vraćanju mira našoj zemlji“.

IslamBosna.ba

Source: Islamski svijetBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime