Izmjenom odluke OV Bihać povećalo broj stipendista u akademskoj 2013/14.godini sa 46 na 49 korisnika

0
31

ov_bihacBihać – Općinsko vijeće Bihaća na današnjoj sjednici jednoglasno je sa 25 glasova usvojila odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju broja korisnika i mjesečnog iznosa općinske stipendije u akademskoj 2013/14. godini.

Usvojenim izmjenama ove godine Općina Bihać stipendirati će 49 studenata umjesto 46 koliko je prvobitnom odlukom usvojeno.

Naime, u postupku bodovanja pristiglih prijava kod studenata koji studiraju na Univerzitetu u Bihaću desilo se da pet kandidata ima jednak broj bodova. Kako Odlukom o općinskoj stipendiji nije bilo moguće dati prednost bilo kojem od studenata, među kojima je bilo studenata poginulih boraca, od Općinskog vijeća Bihać načelnik Galijašević tražio je izmjenu postojeće odluke i povećanje broja sa 46 na 49 studenata.

Tokom rasprave sve političke partije podržale su povećanje broja stipendista u akademskoj 2013/14.godine istaknuvši da se već slijedeće godine treba pripremiti nova Odluka o kriterijima za dodjelu stipendija kako bi se izbjegle neke nejasnoće prilikom dodjele i odabira stipendista.

Izmjenu kriterija već je inicirao mr.sci.Emdžad Galijašević, Općinski načelnik Bihaća, koji je kazao da će izmjenama kriterija već slijedeće godine stipendisti sa prosjekom ocjena 9 i 10 automatski dobijati stipendiju, kao i studenti koji su članovi porodice poginulog borca, a ne primaju neku drugu stipendiju.

(cazin.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime