Izgradićemo sa prijateljima ljepši Doboj. RS donijela nezakonite odluke

0
12

news-2014-March-obren_petrovic_doboj_562851579Doboj – Doboj je zaista BiH u malom i ogromna je solidarnost među ljudima, a zahvaljujući pomoći prijatelja, siguran sam da ćemo svoj grad izgraditi, možda čak i ljepše nego ranije, poručio je u intervjuu za Vijesti.ba gradonačelnik Doboja Obren Petrović. Između ostalog, uputio je apel Vladi RS da povuče odluku o centralizaciji humanitarne pomoći, jer se ljudima mora omogućiti da pružaju pomoć gradu kojem žele.

VIJESTI.BA: Kakvo je trenutno stanje u Doboju i koji se koraci preduzimaju kako bi se život u tom gradu normalizovao? 

PETROVIĆ: Štab za vanredne situacije RS-a imenovao je generala Momira Zeca za povjerenika za Doboj. Mi kao Štab djelujemo prema naredbama generala Zeca.

Stanje u Doboju se pomalo normalizuje. Vrši se odvoz kabastog smeća, grad dobija vodu, a sutra očekujemo da će čitav grad dobiti struju. Najveći zadatak sada je da što prije odvučemo kabasti materijal. Na tome je angažovano 70 kamiona. Velika je količina smeća i taj proces se vrlo teško odvija. Oko 25 cisterni angažovano je na pracnju ulica. Moramo do petka završiti odvoz kabastog i većinu drugog smeća, kako bi u subotu timovi vršili deratizaciju grada.

Najviše se bojimo zaraza zbog visokih temperatura. Nadam se da ćemo to do subote završiti, barem osnovni dio posla. Nakon toga, radićemo druge stvari.

Moram istaći da sam prezadovoljan pomoći koju smo dobili. Na osnovu obećanja prijateljskih gradova, osjećam da ćemo Doboj, bez pomoći viših organa vlasti, urediti. Na primjer, grad Celje će nam opremiti obdanište i dati nam ključeve u ruke. Česi će opremiti Dom zdravlja. Turski gradovi spremaju veliku količinu pomoći. Oni će nam uručiti svu tehničku opremu za opremanje stanova.

Možete li uopšte zamisliti koliko je za mene kao gradonačelnika predstavlja radost?! Grad Doboj je grad u kome se ljudi vole.

(vijesti.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime