Izetbegović poručio mladima: Budite jaki da završite politički maraton koji je SDA počela

0
3

Aktivistima Asocijacije mladih SDA obratio se predsjednik Asocijacije Salko Zildžić, te kazao da je ovo svečana prilika u kojoj se prisjećaju entuzijazma mladih SDA BiH, mladosti koja je nezaustavljivo stremila nezavisnosti BiH, odbranila njenu samosvojnost, a danas je u prilici da potakne njen prosperitet.

“Naše ambicije ne teže boljim radnim mjestima, udobnim kabinetima, mi moramo još čvršće i postojanije stati, a privilegija mladih treba biti da služe narodu koji ih je rodio i koji ih je vodio, jer samo uspjeh BiH i zadovoljstvo njenih građana može da nas proslavi”, kazao je, između ostalog, Zildžić.

Asocijacija mladih je predsjedniku SDA i članu Predsjedništva BiH uručila zahvalnicu povodom 25. godišnjice.

Čestitajući Asocijaciji mladih SDA i MOS-u 25. godišnjicu, Izetbegović je kazao da je omladina nosila teret i prije rata, kao i teret ratnih dešavanja, a da je SDA bila nosilac svega što je vrijedno spomena – otvorila je demokratske procese, organizirala se onda kada BiH niko nije davao šansu u ratu.

Izetbegović je, također, podsjetio da je nakon rata SDA gradila zemlju, napravila institucije, ali se prisjetio i loših postdejtonskih situacija .

Evocirajući uspomene na historijska okupljanja Bošnjaka, osnivanje SDA, kazao je kako je on služio SDA-u, te stoga je poručio mladima da budu ustrajni, da prije svega brane vjeru, da se bore za pravu vjeru, da budu posvećeni, jer će tako uspjeti.

Naglasio je da je SDA danas na zacrtanom putu onoliko koliko okolnosti dozvoljavaju, da nije savršena stranka, već da je ona samo najbolja stranka u BiH, poredeći je sa starom kućom, koju treba renovirati, popraviti, izvući neku staru gredu, ali koja ima vrlo čvrst temelj.

Napomenuo je da su Bošnjaci izvanredno dobar narod, narod čiji ljudi kada odu u uređene sisteme “procvjetaju”.

“Prošli smo 100 godina intenzivne borbe, mi smo narod koji će ostati i opstati samo ukoliko pametno i nesebično budemo vodili politiku i prepoznali supstancu ove zemlje, voljeli je”, kazao je, pored ostalog, Izetbegović.

Ocijenio je da je 2015.godina bila dobra, da sa Hrvatima, HDZ-om, postoji strateško partnerstvo, iako se ponekad dešavaju neželjene stvari, te da je Milorad Dodik već prošao “crvenu liniju”, ali da odaje utisak da se povlači.

Kazao je, također, da treba insistirati da se mladi i žene uvode u institucije, da im se daje šansa da uče od starijih koji su na funkcijama.

Poručio je mladima da imaju dobrih ideja, da budu jaki i da završe politički maraton koji je SDA započela, s obzirom na to da stari odlaze.

(Fena)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime