Izetbegović: Neprihvatljiva svjedočenja koja podrivaju autoritet Tribunala

2
18

Izetbegović: Neprihvatljiva svjedočenja koja podrivaju autoritet Tribunala

Sarajevo – Svjedočenje zaštićenog svjedoka odbrane Ratka Mladića, GRM-116, predstvlja nastavak iznošenja neistina sa kojima je počela odbrana Radovana Karadžića, iznoseći gotovo iste konstrukcije, tipične za ratnu propagandu strane koju su predvodili ratni zločinci, i sa istim svjedokom, tada pod šifrom KW – 568, saopćeno je iz Kabineta bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

“Ako se odbrana Ratka Mladića ponovo odlučila za laž, onda ju je trebala daleko pažljivije osmisliti”, stoji u saopćenju.

Jer, navodi se u saopćenju, u identične tvrdnje zaštićenog svjedoka GRM – 116, odnosno KW – 568, ne možete ubijediti ni letimičnog poznavaoca prilika i funkcionisanja institucija RBiH u vremenu opsade Sarajeva, a kamoli eksperte Haškog tribunala, u nizu očiglednih neistina iznesenih u ovom svjedočenju:

– da su sjednice Predsjedništva BiH održavane u zgradi Narodne banke. Sve su održane u zgradi Predsjedništva BIH, o čemu postoje evidencije i zapisnici. Evidentirani su i svi prisutni, od kojih je većina i danas živa;

– da je sjednicama prisustvovao reisu-l-ulema dr. Cerić;

– da je sjednicama prisustvovao bilo ko od pratioca članova Predsjedništva BiH, naročito pripadnici jedinice “Biseri” koja je osiguravala zgradu Predsjedništva, a ne članove Predsjedništva;

– da je Mustafa Hajrulahović-Talijan bio komandant Prvog korpusa Armije BiH u vrijeme kad je izvršen napad na pijacu Markale. Komandant je bio Vahid Karavelić.

– da su kod sela Mrkovići, odakle je ispaljena granata, bile postrojbe Armije BiH. Mrkovići su bili kilometrima udaljeni od linija odbrane Sarajeva.

“Ovakva svjedočenja su neprihvatljiva jer direktno podrivaju autoritet i dignitet Haškog tribunala, stoga očekujemo da svjedok GRM-116 odnosno KW – 568 bude optužen i procesuiran za lažno svjedočenje”, navodi se u saopćenju iz Izetbegovićevog Kabineta.

(Klix)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  1. Zaista je dirljiva Bakirova briga za autoritet i dignitet Haškog tribunala. I to baš sada kada bi se mogle čuti i druge istine, od onih koje slušamo kao pokvarenu ploču već 20 punih godina.

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime