Izbori u Stocu i Mostaru će biti politički prioriteti Ambasade SAD

6
5
1000_1472514348dan-neovisnosti-sad-05-isSAD, Stolac, Mostar – Izbori u Stocu i Mostaru, nakon postizanja kompromisa, moraju biti održani, i to će biti politički prioriteti Ambasade SAD u BiH u narednom periodu, saopštili su iz te institucije Nezavisnim.

“Mi ćemo se i dalje zalagati za izradu Pregleda odbrane BiH kako bi bio finaliziran i predat Predsjedništvu do dogovorenog roka, 30. novembra 2016. godine”, naveli su oni.

Što se tiče perioda od narednih nekoliko mjeseci, istakli su da će nastaviti apelovati na lidere zemlje da pokažu političku volju i ličnu hrabrost da bi iskoristili napredak koji je ostvaren u vezi sa Agendom EU kroz implementaciju reformi na koje su se obavezali na papiru.

“Na kraju, namjeravamo ustrajati u borbi protiv korupcije u BiH, radeći sa institucijama vlasti i civilnim društvom na identifikaciji i rješavanju sistemskih problema i slabosti koje sve više narušavaju vladavinu zakona”, istakli su oni.

Nisu željeli da komentarišu špekulacije o mogućim izmjenama sadašnjeg sastava Savjeta ministara BiH.

(Vijesti.ba / NN)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

6 KOMENTARI

 1. I to je Amerika, ima svoje istorijske i sudbonosne izbore, te da se time pozabavi, ona se meša u izbore u nekakvom Stocu, federalnom gradiću jedne balkanske državice.

  0

  0
    • Meni je čudno da izbori u Stocu budu prioritet američke spoljne politike. Obično za svetsku silu kakva je Amerika prioriteti trebaju da budu odnosi sa drugim silama poput Rusije, Kine, Irana, Indije …. Najvažniji prioritet bi trebalo biti zaustavljanje ratova na Bliskom Istoku i rešavanje problema sa izbeglicama. Smatram da Americi treba biti prioritet i ona sama. Evo izbori su joj na pragu, a ona se trza zbog nekakvog Stoca, opštine sa 13-tak hiljada žitelja, dok su milioni gladni, raseljeni, na stotine hiljada pobijeno baš angažovanjem američke spoljne politike.. Neka pusti više narode BiH da sami kroje svoju izbornu volju. Ovako imam utisak da su advokati jedino Bošnjaka.

     0

     0
   • Nije to ništa moj Gazija, kako ja mogu biti hiperaktivna. Samo mi za to treba i vremena da se posvetim komentarisanju, a pogotovo replikama. Nego da li ti uspevaš da nešto privedeš, od silnog angažovanja po raznim portalima? Ili voliš samo da komentarišeš i ašikuješ sa ženskim musafirima, kao što je to slučaj samnom ovde na BP?

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime