Izbor sportiste Donjeg Vakufa za 2015. Najbolji su Amina Abdibegović i Zenur Kurić

0
10

Donji Vakuf – U organizaciji Sportskog saveza općine Donji Vakuf u sali Doma kulture u Donjem Vakufu održana je trinaesta sportsko-revijalna manifestacija Izbora najboljih sportista Donjeg Vakufa za 2015. godinu.

Na ovogodišnjem izboru najboljih dodijeljene su nagrade i priznanja u ukupno četrnaest kategorija. Nagrađena su 23 sportista i sportska radnika, te tri sportska kluba.

Titulu najbolje sportistkinje Donjeg Vakufa za 2015. godinu ponijela je Amina Abdibegović (TKD klub KWON), nosilac crnog pojasa u Tae kwon dou, srebrena na državnom i bronzana na Balkanskom prvenstvu održanom u Srbiji, a najboljeg sportiste Zenur Kurić (FK Radnik DonjiVakuf), kapiten seniora i trener najmlađih selekcija.

Najuspješniji sportista – kadet za 2015. godinu je Faris Jusić, nosilac crvenog pojasa i član TKD kluba KWON.

Prema glasovima portala dvvijesti, Sportska ličnost godine je Armin Duzić, fitness/aerobic trener, demonstrator na fakultetu Odsjeka za sport i zdravlje u Mostaru , učesnik Dubrovačkog, Banjalučkog i Sarajevskog polumaratona, te utrke Vivicita.

Kolektivno “Priznanje za sportsku promociju Donjeg Vakufa” zaslužno je uručeno članovima Sportsko-ribolovnog društva „Vrbas“ za vrhunsku realizaciju i pripreme 35. Svjetskog prvenstva u mušičarenju.

Najuspješniji sportski kolektiv Donjeg Vakufa za 2015. godinu je Košarkaški klub PROMO DonjiVakuf.

U ženskoj konkurenciji,a na temelju ostvarenih rezultata i aktivnog rada u matičnimklubovima, priznanje Uspješna sportiskinja Donjeg Vakufa uručena su Eni Kahvedžić (KK PROMO), Merimi Balihodžić (STK DonjiVakuf), Aiši Ždralović (TKD KWON), Mirnesi Maglić (OK As) I Amini Spahić (KK Radnik).

Za vrijedan i marljiv rad i postignute sportske rezultate, te lični angažman i posvećenost klubu, nagrada Uspješni sportista Donjeg Vakufa dodijeljene su Ismailu Hodžiću (KK PROMO), Asmiru Draginoviću (FK Radnik), Velidu Ugarku (KKRadnik), Mustafi Mlinareviću (TKD KWON), Ilhanu Kahrimanoviću (STK DonjiVakuf) I Muhamedu Kovaču (KS Univerzalac).

Priznanja Sportskog saveza u kategoriji „Veterani – sportski entuzijasti Donjeg Vakufa“ uručena su Sabahudinu Plivčiću, članu PD Dubrave, planinaru, kajakašu, fudbaleru, i Suadu Mistriću, fudbaleru FK Radnik iz zlatne gerenacije 70-ih i 80-ih godina.

Ovo priznanje dodijeljeno je posthumno i dugogodišnjem šahisti i sportskom radniku, ekologu i ljubitelju prirode, rahmetli Naseru Šariću, višestrukom šahovskom prvaku DonjegVakufa i SBK.

Sportski savez uručio je još jedno posthumno priznanje u kategoriji „Doprinos razvoju donjovakufskog sporta“ prof. Seadu Hadžiahmetoviću, treneru, selektoru, čovjeku koji je ostavio neizbrisiv trag i donjovakufski rukomet godinama držao na rukometnoj karti bivše Jugoslavije, probijajući se i u Evropske okvire.

Trener godine je Edin Smajić, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba „Radnik“ Donji Vakuf, čija je prošla 2015. godina krunisana osvajanjem titule prvaka Prve kantonalne lige NS SBK, te povratak u 2. Ligu Zapad NS BiH.

(radiodonjivakuf.com.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime