“Izazivanje” na OV Bihać: Pročitajte saopštenje GO DF-a Bihać

0
0

Bihać – Na mail naše redakcije stiglo je saopštenje GO Demokratske fronte Bihać koje objavljujemo u cjelosti:

Detaljno analizirajući tok i kvalitetu rasprave na 16. sjednici Gradskog vijeća Bihać, Gradski odbor Demokratske fronte Bihać, u cilju informisanja građana, smatra da bi naši sugrađani morali obratiti pažnju na neke važne detalje, u interesu ovoga grada.

Iz rasprave prilikom usvajanja rebalansa Budžeta grada i Odluke o kratkoročnom zaduženju grada za 2016. godinu, izdvajamo veoma konkretna i konstruktivna pitanja vijećnika SDP-a, gosp. Faruka Tokumbo Shokunbi, što za nas predstavlja rijedak primjer kako se jedan pošten i odgovoran vijećnik mora ponašati. Pitanja su sljedeća:

Da li se redovno isplaćuju plaće u gradskoj upravi i kad je isplaćena zadnja?

Da li se isplaćuju ravnomjerno i istovremeno svim službama gradske uprave?

Da li se vrši diskriminacija prema službi civilne zaštite, ostali dobivaju puno prije i da li je to nešto lično?

Da li je gradska uprava pod prinudnom naplatom od porezne FBiH?

Da li se traže stalne odgode plaćanja doprinosa na platu uposlenika, na što se obračunavaju kamate i nanosi dodatna šteta?

Reakcija predsjednika Kluba vijećnika SDA, gosp. Asmira Budimlića , koju možete čuti u audio prilogu, bila je indikativana za nekoga ko ima potrebu da nešto sakrije, nekoga ko po svaku cijenu želi spriječiti postavljanje i odgovor na konkretna pitanja koja ne odgovaraju aktualnoj većini. Istupom koji je na granici civiliziranog i dostojanstvenog ponašanja gradskog vijećnika, gosp. Budimlić nekoliko puta ponavlja „Nemojte nas izazivati“, „Nemojte nas izazivati ovakvim pitanjima“. GO DF Bihać smatra ovakvu reakciju neprimjerenom, antidemokratskom i nedostojnom gradskog vijećnika Grada Bihaća.

Pomoćnik gradonačelnika za finansije, osokoljen „vatrenim“ istupom gosp. Budimlića, nije odgovorio na postavljena pitanja, pa ovim putem, ponovo postavljamo ista pitanja koja je postavio vijećnik Shokunbi i IZAZIVAMO gosp. Budimlića da iznese sve nezakonitosti, propuste i štete koje su nanijete našim građanima, za koje zna i kojima prijeti, bez obzira ko ih je i kada počinio, jer to je i zakonska i moralna obaveza prema građanima ovog grada. Napominjemo gosp. Budimlića da prikrivanjem nezakonitih radnji prethodne vlasti, samoga sebe stavlja u ulogu saučesnika.

Simptomatično je da počev od gradonačelnika, pozicija i opozicija, ukazivanje na nezakonitosti ne koriste u svrhu zaštite javnog dobra i građana, već isključivo kao sredstvo discipliniranja protivničke strane. Zastrašujuće je da Gradski vijećnici na svako ukazivanje na nepravilnosti ili postavljanje pitanja u cilju utvrđivanja ispravnosti i zakonitosti rada, odgovaraju prozivanjem na nepravilnosti protivničke strane u prethodnim mandatima, kao jedinu argumentaciju i da im to ovaj narod toleriše.

AUDIO ZAPIS SA SJEDNICE OV MOŽETE POSLUŠATI KLIKOM NA OVAJ LINK.

 

GRADSKI ODBOR DEMOKRATSKE FRONTE BIHAĆ

(krajina.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime