IX kantonalno takmičenje srednjih škola BPK Goražde iz islamske vjeronauke

0
61

tak-vker-gor-04-2014-1 Goražde – IX kantonalno takmičenje srednjih škola Bosansko-podrinjskog kantona Goražde iz islamske vjeronauke održano je u četvrtak, 24. džumade-l-uhra 1435.h.g. / 24.aprila 2014.g.u prostorijama Srednje tehničke škole ”Hasib Hadžović” u Goraždu.

Takmičenju su prisustvovali učenici predstavnici sve tri srednje škole Bosansko–podrinjskog kantona Goražde, a organizirano je u četiri kategorije, odnosno za učenike prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda.

U kategoriji prvih, drugih i trećih razreda škole su učestvovale sa po tri takmičara iz svake od tri srednje škole. U kategoriji četvrtih razreda dvije škole su učestvovale sa po četiri takmičara, dok Srednja stručna škola ”Džemal Bijedić” u toj kategoriji nije imala takmičare.

Takmičari su za izradu testa na raspolaganju imali 60 minuta, a svaki takmičar je mogao osvojiti maksimalno 100 poena.

Po obavljenom testiranju takmičarima je podijeljena užina, koju je pripremila škola domaćin takmičenja.

Testove takmičara pregledala je komisija sastavljena od nastavnika i profesora islamske vjeronauke, te predstavnika Ureda muftije goraždanskog.

tak-vker-gor-04-2014-2Svečanost proglašenja pobjednika upriličena je u prostorijama škole domaćina takmičenja.

Svečanosti proglašenja pobjednika pored učenika takmičara, te profesora islamske vjeronauke, prisustvovali direktori srednjih škola, predstavnica Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde g-đa Emira Drakova, te muftija goraždanski Hamed ef. Efendić.

Takmičarima koji su osvojili neko od prva tri mjesta u svojim kategorijama uručene su poklon knjige i novčane nagrade od strane Ureda muftije goraždanskog. Isti će, zajedno sa pobjednicima takmičenja iz drugih nastavnih predmeta srednjih škola, biti pozvani na prijem kojeg će Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde organizirati, te će im tom prilikom biti uručene diplome i prigodne nagrade od strane Ministarstva.

Organizatori takmičenja bili su Ured muftije goraždanskog, Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjsog kantona Goražde i Aktiv islamske vjeronauke osnovnih i srednjih škola sa prostora Muftijstva goraždanskog.

Takmičenje je ocjenjeno uspješnim. Pobjednica Elmina Deljo učestvovat će na takmičenju učenika osnovnih škola i srednjih škola iz islamske vjeronauke na nivou Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, odnosno na nivou države Bosne i Hercegovine.

U prilogu Vam dostavljamo rezultate IX kantonalnog takmičenja srednjih škola iz islamske vjeronauke, odnosno informaciju o prva tri mjesta u svakoj od kategorija.

(rijaset.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime