Ivanić odgovorio Dodiku: Što taj čovjek može slagati i ne trepnuti

0
15

Očigledno, Dodik postaje nervozan, kaže Ivanić, što moraju da izvrše obaveze koje je preuzeo, a preuzeo je obavezu da će odobriti MAP zajedno sa SDA i HDZ-om BiH

Možda je najbolje za njega rekao jedan čovjek: – Što taj čovjek može slagati i ne trepnuti. I to je, izgleda, tako i sada. Ostaje jedna činjenica. U mom mandatu nije podnesen zahtjev za MAP, ja to nisam potpisao. Zahtjev za MAP i članstvo je podnio gospodin Dodik i njegov SNSD. U mom mandatu nije prihvaćen MAP, naprotiv, iako je bilo pritisaka – odbijen je”, rekao je u izjavi za BN TV Ivanić, nakon Dodikovih optužbi.

Očigledno, Dodik postaje nervozan, kaže Ivanić, što moraju da izvrše obaveze koje je preuzeo, a preuzeo je obavezu da će odobriti MAP zajedno sa SDA i HDZ-om BiH.

“Tužno je gledati Dodika. Tužno je gledati jednog čovjeka koji se bavi seoskim tračevima, čovjeka kome sve može pod kapu stati, pa i sve najgore neistine. Tužno ga je gledati kada uvlači druge državnike u sopstvene laži. Ostaje činjenica da je on, kada je riječ o MAP-u, sve uradio. Niko drugi, nego on”, kazao je Ivanić, navodeži da je tužno gledati jednog čovjeka koji je ovdje glumio jednog buntovnika, a koji sad radi sve drugačije od onoga što je govorio.

“Tužno ga je gledati kad sa čovjekom kojeg je proglašavao za ratnog zločinca sada najbolje sarađuje, a to je gospodin Džaferović (Šefik). Tužno ga je bilo gledati kada hvali Tursku i njenu ulogu u BiH, a prije toga joj se ismijavao”, kazao je Ivanić.

Nažalost, kaže, tužno je i to što on predstavlja srpski narod, dok se na prostoru na kojem je on neosporni vladar, događaju ubistva, ljudi odlaze, a on sopstvene poraze i sopstvenu sramotu svega što radi pokušava da prebaci nekom drugom.

“Tužno je to za Republiku Srpsku, a nadam se da će jednog dana i on sam shvatiti da je to tužno i za njega i da će se konačno vratiti da radi svoj posao. Očito da je iz nekog razloga isfrustriran sa mnom. Šta je razlog – ne znam. Vjerovatno činjenica da sam, za razliku od njega, imao puno više ozbiljnijih sagovornika i u prvom mandatu. Samo da ga podsjetim, ni u posljednjoj posjeti kad je gospodin Erdogan bio u Sarajevu, ja nisam bio u delegaciji. Neka pogleda malo arhivu. Ni kad je Predsjedništvo bilo u posjeti – ja nisam bio. Posljednje tri godine nije bilo kontakta i takva vrsta priče, prepričavanja i tračevi nisu dostojni ozbiljnog čovjeka, ali, izgleda, Dodik i nije ozbiljan čovjek i njemu tračevi najbolje leže”, rekao je Ivanić.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime