Ivana Mostarac: “Organizatori Plenuma su mi otimali zastavu sa ljiljanima”

0
20

1911707_756005344410660_709539205_nSarajevo – Sa dvoje djece sam bila pripadnik Otpora i evidentirana kao borac Armije RBiH, s poštovanjem!

Nakon 31 godinu rada u privatnom sektoru, u Privrednom gradu Skenderija, ja sam na Birou već 5 godina, bez feninga i mogućnosti zapošljavanja, a sve to je nama, 280 vlasnika poslovnih prostora, priredio Kanton Sarajevo, zajedno sa Skpštinom KS, odnosno mojom prijateljicom Mirjanom, predsjedavajućom koja me od sjedanja u onu stolicu ne poznaje. Ona ništa do sada nije uradia sa premijerima da se pitanje Skenderije riješi, nego je i dalje guše i rasturaju kao što to sve stranke rade u našoj državi BiH!

Nisam ubačena iz neke stranke, niti sam plaćena od nekog kretena da bi sve ovo radila što radim dugi niz godina. Sve ovo rekoh radi slijedećeg, a ti Ines možeš i u moje ime pročitati Javno, pred rajom, ovaj tekst:

Grupa ljudi iz određene NVO, i par stranaka koje su organizovale ove proteste, ne cijeni narod, od patriota, boraca do penzionera koji su nam omogućili da danas živimo.

Ista grupa krši osnovna ljudska, građanska, demokratska prava a pravi proteste u tom smislu.

Odluke donosi sama i plasira ih građanima koji bez razmišljanja usvajaju velikim aplauzom.

Na isti način rade i stranke koje su nas dovele na prosjački štap.

Nisam ubačena iz neke stranke, niti sam plaćena od nekog kretena da bi sve ovo radila što radim dugi niz godina ispred Prve Org. Djece i Mladih BiH – Sarajeva koja nije na budžetima bilo koje stranke ili organizacije u našoj državi, za razliku od vas koji ste organizatori protesta.

Niko u ovoj zemlji BiH nema pravo gušiti moja građanska, ljudska, patriotska i druga prava koja imam po svim poveljama i konvencijama o ljudskim pravima.

Niko od vas se ne može vrijeđati me u mom rođenom gradu Sarajevu!

Moju Zastavu sa Ljiljanima ću nositi kud god krenem, jer je to moja jedna i jedina zastava,himna i grb koji ćemo vratiti, milom ili silom na naš bh sto, kao i Ustav RBiH koji je legalan i legitiman za razliku od malignog Dejtonskog, mirovnog (NE) sporazuma!

Već 5 godina sam na Birou i nemam komad hljeba koji sam zaradila sa 20 godina staža.

Za Bojana i sve one galamdžije koji su me napadali i otimali mi zastavu, zviždali i smijali se, da kažem ponovo ovo:

– NIKADA nisam, niti ću priznati tu daytonsku zastavu i mrtvu himnu za svoju, bosansku.
– NIKADA neću prodati ili izdati svoju državu RBiH kao što to mnogi, stranački i plaćeni likovi rade,
– NIKADA neću pristati da budem ROB Daytoncima i ostalim fašistima koji nam 21 godinu, zajedno sa strancima, komadaju državu!!!

Zbog toga i mojih stavova po mnogim pitanjima koja se trebaju riješiti u ovoj Zemlji, ja nastavljam svoj rad i zalaganje preko delegacije EU u BiH, OHR i ostalih koji redovno dobijaju ono što želim da im pošaljem i kažem iz dubine duše!

(diwan-magazin.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime