Ispred pošte u Alžiru

6
4

1
Source: Islamski svijetBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

6 KOMENTARI

 1. I šta ovo treba da znači? Ova zgažena izraelska zastava neće pomoći Palestincima, ali će im odmoći. Odmoći jer će im dati lažnu sliku kako je ceo ummet uz njih i kako podržava njihov sukob sa Jevrejima. Ali sa kamenicama i noževima se ne ide na Izrael. Ne zato što su izraelski policajac i vojnik naoružaniji, već zato što će kod svakog incidenta uvek biti spremni i podržani da upotrebe krajnju silu. A kad upotrebe krajnju silu, onda Palestinci ginu ko muve. Kako bi bilo da Palestinci drugim sredstvima i u miru dijalogom komuniciraju sa Izraelom?

  0

  0
    • To se zove asimetricna borba oljic. Naravno da je izrael dominantan ali ga gusenje otpora veoma kosta i ekonomski i psiholoski i sto se tice ugleda u svijetu. Vec se danas izrael smatra pariom, otpadnikom koji je izgubio moralno opravdanje postojanja. U datom trenutku ce se to biti kobno….

     0

     0
      • Do tada ce patiti, ali alternativa im je nestanak. U najboljem slucaju zivot u uslovima aparthejda, kao gradani drugog reda bez prava glasa, bez prava vlasnistva nad zemljistem, bez drzavljanstva, bez mogucnosti dobijanja dozvole za gradnju stambenih objekata itd. Sa tim se jednostavno pomiriti nemoze.

       Da bi opstao izrael je zavistan od jednog citavog lanca mjera i okolnosti. Zbog nepostojece strateske dubine – redundancije i nema. Dovoljno je da popusti samo jedna karka u tom lancu – a zamor materijala svakako cini svoje.

       🙂

       0

       0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime