Ispraćen uz vojne počasti: Klanjana dženaza kadetu OSBiH Saidu Hasanoviću

0
2253

Rodbina, prijatelji i brojni građani oprostili se od Hasanović

U mezarju  Jelah, mjsne zajednice Konjević-Polje kod Bratunca, danas je u prisustvu velikog broja ljudi iz Podrinja i BiH, klanjana dženaza obavljen ukop Saidu Hasanoviću, koji je od srčanog udara  preminuo u nedjelju, u 20. godini    u Turskoj, gdje je bio na Vojnoj akademiji.

Rodbina, prijatelji i brojni građani oprostili se od Hasanović

Said je ukopan pored oca Senajida, koji je , također, od srčanog udara, preminuo u oktobru 2018. godine. Njega su u kabur spustili najstariji brat , blizanac Seid i najmlađi Haris. Iza Saida ostala je majka Hava, koja ih je školovala nakon smrti njenog muža Senajida i sestra Saida Merajić, koja živi u Potočarima.

Tuga, tišina i bol

Said je tokom školovanja u Srednjoškolskom centru Srebrenica bravio u stacionaru Međunarodnog foruma solidarnosti (MFS) „Emmaus“ u Potočarima kod Srebrenice. Po saznanju o njegovoj smrti, ovaj kompleks, kao njegovu školu obavile su tuga, tišina i bol. Peti dan ovdje je nestao uobičajeni mladalački žamor.

Bio je uzoran učenik i korisnik stacionara. Svi su ga voljeli, cijenio je svoje drugove i vaspitače. Bio je discilinovan kao da je znao da će biti vojnik.

Dženazi su prisustvovali predstavnici Ministarstva sigurnosti, Oruža snaga BiH, predstavnici Turske ambasade u našoj zemlji te predstavnik Vojne akademije Turske…

Potiče iz časne porodice

Nakon klanjanja dženaze, koju je predvodio Sejad ef. Hirkić, brigadni imam Oružanih snaga BiH, prisutnima se obratio Mensur ef. Huskić, izaslanik muftije tuzlanskog, kazavši da Said potiče iz časne porodice. Bio je primjeran učenik, ali, nažalost prerana smrt ga je spriječila da ostvari svoj životni san i završi Vojnu akademiju.

Osim mnogobrojnih, na posljednjem ispraćaju Saida, prisustvovali su učenici i profesori Srednjoškolskog centra u Srebrenici, predvođeni Saidovim bivšim razrednim strajšinom, Aleksandrom Tanasijevićem. Na ispraćaju su bili i korisnici internata „Emmausa“, gdje je Said boravio četiri godine.

Izvor: avaz.baBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime