Ispraćaj u penziju Sujejmana Hodžića sekretara Medžlisa IZ Bosanski Petrovac

0
20

Ispraćaj u penziju Sujejmana Hodžića sekretara Medžlisa IZ Bosanski Petrovac

Bosanski Petrovac – Dana 31.3.2017. godine (petak) upriličen je susret članova džamatskog odbora Grad sa Sulejmanom Hodžićem s ciljem svečanog ispraćaja u penziju. Naime, Sulejman je nepune dvadeset i dvije godine, od oslobođenja Bosanskog Petrovca, 1995.g., radio na mjestu sekretara Medžlisa IZ Bosanski Petrovac.

Rođen je 1952.g. u Donjem Vakufu a svoj životni vijek proveo je u šeher Banja Luci. Za njega kažu da je istinski zaljubljenik grada na Vrbasu a posebno Ferhadija džamije. Nažalost, kao i mnogi njegovi sugrađani iz voljenog grada je protjeran 1995.g., a utočište nalazi u Bosanskom Petrovcu. Iste godine se aktivno stavlja na raspolaganje Islamskog zajednici te nakon obnove prostorija Medžlisa biva i njegov sekretar sve do današnjeg dana kojim odlazi u zasluženu starosnu penziju. Krase ga lijepe osobine vjernika a posebno tačnost i pedantnost u obavljanu zadataka koji su mu povjereni. Svoje slobodno vrijeme najčešće provodi u svojoj bašči koja je kao i njegov dosadašnji rad u kancelariji oličenje njegove predanosti poslu i pedantnosti. Oženjen je suprugom Saimom i otac jednog sina, Harisa.

Džematski odbor džemata Grad odlučio je da na ovoj skromnoj svečanosti ispraćaja oda priznanje našem Sulejmanu. Istaknuto je da je on prvi službenik Medžlisa kojeg ispraćamo u penziju. U znak pažnje poklonjen mu je sat sa posvetom koji su mu pred prisutnim džematlijama uručili glavni imam Mirzet-ef. Spahić i predsjednik džematskog odbora vjeroučitelj Ermin Hromadžić. Skromno kao što smo od njega i navikli i uz vidno uzbuđenje Sulejman se zahvalio na ukazanoj pažnji.

Ovo mubarek sijelo je završeno dovom da Sulejman svoje penzionerske dane provede u zdravlju i rahatluku sa članovima svoje porodice.

(preporod.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime