Investitor iz Gračanice gradit će hotel na Trgu slobode

0
4

TUZLA Investitor iz Gračanice gradit će hotel na Trgu slobode

Tuzla, Gračanica – U Gradskoj upravi Tuzle jučer su predstavljene informacije sa sjednice Kolegija gradonačelnika kao priprema za predstojeću sjednicu Gradskog vijeća.

Novi objekt

Kako je istakao gradonačelnik Jasmin Imamović, Vlada TK, koja je nadležna za davanje koncesije, traži od Gradskog vijeća mišljenje koje je zasnovano na istraživanju Rudarsko-geološkog instituta, a u vezi s otvaranjem stambeno-poslovnog centra „Mellain“, vrijednog milion eura.

– Možemo ubrzo, kako mi je rekao vlasnik, očekivati otvaranje ovog objekta koji će otvoriti veliki broj radnih mjesta i obogatiti Tuzlu novim sadržajima. Značajno je, također, što ćemo BIT centru dati u zakup poslovne prostorije. U ovoj godini očekujemo čak 100 radnih mjesta za one koji se bave informaciono-komunikacijskom tehnologijom i robotikom, dok će BIT centar biti posvećen mladim ljudima koji mogu da se natječu za svjetsko tržište znanja – kazao je Imamović.

Imamović je, također, rekao da je odabran i najpovoljniji ponuđač, odnosno investitor za izgradnju hotela na Trgu slobode, koji je iz Gračanice. Bit će to, prema njegovim riječima, važna poslovna zgrada za oživljavanje historijskog jezgra grada.

Javni prijevoz

Kolegij je razmatrao i Nacrt odluke o javnom linijskom prijevozu putnika na teritoriji grada Tuzle. Prema riječima Omara Hadžića iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, odluka tretira uvjete, način i postupak javnog organiziranja javnog linijskog prijevoza putnika.

Spriječiti nasilje

Zbog svakodnevnog porasta međuvršnjačkog nasilja, na Gradskom vijeću će biti predložene i preporuke za prevenciju.

asja-redzic

Redžić: Edukacija roditelja

– Potrebno je sa stručnjacima, psiholozima i pedagozima voditi aktivnosti odgoja djece i prevencije nasilja. Imamo veliki broj ljudi ove struke na biroima. Nemoguće je da o 8.500 učenika srednjih škola računa vodi samo 15 pedagoga. Potrebno je raditi na edukaciji roditelja i odgajatelja u predškolskim ustanovama – rekla je Asja Redžić, šefica Odjela za promociju kulture i pitanja mladih Grada Tuzle.

 

 

Autor: A. BULJUGIĆ

(avaz.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime