Investicija vrijedna 90.000 KM – Dobrinja, Alipašino Polje i Švrakino selo dobijaju nove pješačke staze

0
18

0909_ogradaBBDz_2Sarajevo – Završena je izgradnja i sanacija pješačkih staza, stepeništa i rukohvata na području osam novogradskih mjesnih zajednica.

Općina Novi Grad Sarajevo u ovoj godini investirala je u te radove oko 90.000 KM.

– Radnici građevinske firme Grakop d o.o. završili su radove u predviđenom roku, tako da su naši građani dobili nove uređene staze, stepeništa i rukohvate – saopćeno je iz Općine Novi Grad, čiji predstavnici su povodom završetka radova obišli novoizgrađenu pješačku stazu sa rukohvatom pored rijeke Dobrinje u ulici Hajrudina Šabanije na Dobrinji.

– Radovi su završeni na 13 lokaliteta. Pješačka staza pored rijeke Dobrinje izgrađena je na inicijativu roditelja djece koja pohađaju školu “Ćamil Sijarić” u cilju sigurnijeg puta do škole. Ovakvi projekti ne iziskuju velika finansijska sredstva, ali jako puno znače građanima mjesnih područja, jer omogućavaju bolju komunikaciju kako učenicima tako i građanima – kazao je Drevo Čolakhodžić, pomoćnik općinskog načelnika za investicije, komunalnu infrastrukturu i stambene poslove Novi Grad.

Većina projekata implementirana je na području Dobrinje, Alipašinog polja i Švrakina sela. Osim izgradnje pješačkih staza pored rijeke Dobrinje u ulici Hajrudina Šabanije, izgrađene su pješačke staze i između objekata kolektivnog stanovanja u ulic Ali-bega Firdusa Čikma između zgrada broj 5., 7. i 9. i 11 u MZ “Švrakino selo I”.

Na području Mjesne zajednice Alipašino polje B I i B II, izgrađena je pješačka staza u ulici Nerkeza Smailagića prema Osnovnoj školi „Fatima Gunić“. Također, pješačke staze dobili su i stanovnici Mjesne zajednice “Dobrinja D”od mosta na Trgu Sarajevske olimpijade prema ulici Dobrinjske bolnice, a završeni su i radovi na izgradnji pet pješačkih staza na zelenoj površini kod Bulevara branilaca Dobrinje.

U MZ “Dobrinja C” postavljeni su rukohvati na stepeništima. Sanirana su stepeništa na području mjesnih zajednica “Saraj polje” i “Alipašino polje C I i C II” u ulici Hasana Sućeske prema ulici Aleja Bosne Srebrene i od trolejbuskog stajališta u ulici Safeta Hadžića prema Bosanskoj ulici.

U Mjesnoj zajednici “Švrakino selo II” izgrađeno je stepenište u ulici Vejsila Ćurčića, kao i u ulici Mustafe Kamerića.

U sklopu programa redovnog održavanja cesta Općina Novi Grad Sarajevo finansira projekt reakonstrukcije servisne saobraćajnice sa trotoarom na Teheranskom trgu u naselju Saraj polje. S obzirom na to da saobraćajnicu koriste i dostavna vozila, ona je bila veoma oštećena, pa su građani duži period tražili da se rekonstruiše.

Radovi bi trebali biti završeni do kraja mjeseca, čime će se građanima i privrednim subjektima mogućiti lakši prilaz u naselje, saopćila je općinska Pres služba.

(raiffstayleclub.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime