Investicija od oko 150.000 eura za zasadu malina u Tešnju

0
1

katar_sl2Tešanj, Katar  ̶  Danas je, u sali OV-a Tešanj, upriličeno potpisivanje ugovora za implementaciju projekta “Podizanje zasade maline na području općine Tešanj” između Ali Al – Suwaidija, direktora katarske fondacije Aid Al Qatariya, Ismara Alagića, direktora TRA Agencije za razvoj općine Tešanj i Ismira Karage, direktora organizacije Stichting Waqf iz Sarajeva.

Potpisivanju ugovora su prisustovali i općinski načelnik Suad Huskić, predstavnici TRA agencije i lokalnih  medija.

Projekat “Podizanje zasade malina na području općine Tešanj” je projekat TRA agencije za razvoj, čiji je osnovni cilj unapređenje poljoprivrednog i ruralnog razvoja, pomoć u samozapošljavanju i kreiranju poduzetničkog ambijenta na području općine Tešanj. Potpisivanjem ugovora obezbjeđena su donatorska sredstva ukupne vrijednosti od 143.608 eura, koja će pružit priliku za 37 porodica da pokrenu proizvodnju malina, povećaju budžete i doprinesu lokalnom razvoju.

Direktor katarske organizacije Aid al-Qatariya, gdin Ali al- Suwaidi je izrazio oduševljenje i zadovoljstvo što će fondacija sarađivati s partnerima iz općine Tešanj, te naveo da je glavni cilj fondacije Aid Al-Qatariya pomoć bosanskohercegovačkom stanovništvu, unapređenje samozapošljavanja i lokalno-ekonomskog razvoja. Svakodnevno dobivaju mnoštvo zahtjeva za finansiranje projekata, ali je osnovni  interes da projekti zadovoljavaju ciljeve fondacije.

Al- Suwaidi navodi: “Projekat iz Tešnja je odgovorio na sve naše zahtjeve i strateške ciljeve, te se iskreno nadamo da će se projekat o podizanju zasade maline uspjeti proširiti i na druge općine u BiH, te da ćemo pomoći što većem broju ljudi i unaprijediti što veći broj lokalnih zajednica.“

TRA Agencija za razvoj općine Tešanj je glavni incijator i implementator spomenutog projekta, zbog čega direktor Alagić navodi: “TRA Agencija je jasno navela svoje strateške ciljeve: unapređenje lokalno-ekonomskog razvoja, poljoprivrede i ruralnog razvoja, briga o poduzetničkim potrebama, obezbjeđivanje pogodnosti za investitore i privlačenje direktnih investicija. Ovo je samo jedan u nizu projekata na kojem smo vrijedno radili, te koji doprinosi dostizanju naših strateških ciljeva.”

(Ekapija.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime