Investicija od 17 miliona KM: Počinju radovi na proširenju hotela Sarajevo

0
4

Sarajevo – U općini Novi Grad Sarajevo za nekoliko dana trebali bi početi radovi na dogradnji, odnosno proširenju kapaciteta hotela “Sarajevo”, čime će biti obogaćena hotelsko-turistička ponuda u Novom Gradu i Sarajevu.

Tim povodom, na Dan državnosti BiH, u prostorijama hotela upriličena je prezentacija projekta vrijednog oko 17 miliona konvertibilnih maraka i svečano potpisivanje ugovora o izvođenju radova na objektu, koje je poslovni portal Akta.ba najavio krajem prošle godine.

Prezentaciji je prisustvovao načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, predstavnici investitora, hotela Sarajevo i firme Proming, izvođača radova sarajevske kompanije ANS Drive i gosti. Ugovor su potpisali Lejla Šalaka, izvršna direktorica firme Proming i Asmir Dževlan, direktor kompanije ANS Drive.

Od početka rada 2008. godine hotel Sarajevo ima stalni porast u poslovanju, tako da se ukazala potreba za povećanjem kapaciteta samog hotela. Planirana je dogradnja depadansa hotela, sa 15 spratova, koji će imati 98 soba. Osim proširenja smještajnih i konferencijskih kapaciteta, u planu je izgradnja i dijagnostičkog centra, što je potpuno novi koncept ponude hotelskih usluga u Novom Gradu i glavnom gradu BiH.

Načelnik Efendić kazao je da je evidentan porast broja turista u Sarajevu i BiH, ali da naši turističko-hotelski kapaciteti ne prate interes stranih turista koji dolaze u našu zemlju.

“Drago mi je da se menadžment hotela Sarajevo odlučio na ovako veliku investiciju, koja skoro udvostručuje kapacitete ovog hotela. Prednost ovog hotela u odnosu na hotele u centralnom dijelu grada, je sam pristup hotelu, blizina aerodroma, a za posjetioce je obezbijeđen dovoljan broj parking mjesta”, rekao je načelnik Efendić.

“Vrijednost investicije iznosi oko 17 miliona konvertibilnih maraka, a rok za završetak radova je decembar 2016. godine. Planirano je i novo zapošljavanje radnika. Zahvalnost dugujemo Općini Novi Grad koja je prepoznala značaj ovog projekta i pružila nam maksimalnu administrativnu podršku, te izdala građevinsku dozvolu, tako da radovi mogu početi u narednih sedam do deset dana”, izjavila je direktorica Šalaka.

Dijagnostički centar, koji će se nalaziti na prva tri sprata u svojoj ponudi će pružati širok dijapazon zdravstvenih usluga, a bit će povezan sa smještajnim kapacitetima, tako da će pacijenti istovremeno moći koristiti i usluge welnes centra, te druge kapacitete.

Na posljednjim spratovima nalazit će se apartmani, multifunkcionalna sala, veliki restoran, svadbeni saloni itd. Cijeli enterijer modernog je dizajna, kroz koji se provlače bosanski motivima.

Projekat je uradila firma argentarija, a izvođač radova je domaća kompnija ANS Drive koja se pokazala kao uspješna prilikom izgradnje postojećeg hotela, ali i u izgradnji SCC-a, BBI centra i drugih impozantnih građevina u Sarajevu i šire.

(akta.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime