Intenzivni radovi na izgradnji nove zgrade Opštine Kakanj – Otvaranje 25. novembra

0
3

opcina_kakanj_150114Kakanj – Intenzivni radovi na unutrašnjem i vanjskom uređenju nove zgrade Opštine Kakanj u Ulici branilaca u Kaknju su u toku. Na većem dijelu zgrade postavljeni su prozori, a u toku je i utopljavanje objekta i postavljanje fasade, prenosi Sa-c.net.

U suterenu nove zgrade Opštine bit će smještena savremena šalter-sala, sala za vjenčanja i šest poslovnih prostora. Na tri etaže su izgrađeni radni prostori za opštinske službe, sale za sastanke, sala za sjednice Opštinskog vijeća amfiteatarskog tipa, a objekat sadrži i veliki hol, te 3 lifta. Podrumske prostorije sadrže 52 mjesta za parkiranje.

Vozilima će biti omogućen ulazak u podrumske prostorije nove zgrade direktno sa saobraćajnice u Ulici branilaca, a vozila koja će koristiti garažni prostor će saobraćati ispod cijele zgrade, te podrumske prostorije napuštati na drugoj strani zgrade i ponovo se uključivati na saobraćajnicu.

– Novu zgradu Opštine planiramo otvoriti 25. novembra na Dan državnosti BiH. Bit će to savremeni administrativni objekat čijom se gradnjom stvaraju preduslovi za nova poboljšanja u pogledu kvaliteta pružanja usluga građanima Kaknja – rekao je načelnik Opštine Kakanj Nermin Mandra.

Nakon decenija pružanja usluga građanima u trošnom objektu koji je vlasništvo RMU “Kakanj”, te na još dvije lokacije na kojima su smještene opštinske službe, Kakanj će konačno dobiti zgradu Opštine, prenio je Sa-c.net.

(ekapija.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime