Instaliran prvi dio opreme za novo zapošljavanje i rad 120 novih uposlenika u Saniteksu u Bužimu

0
22

20140311_135625sani-480x330 (1)Krajina – Nakon svečanog potpisivanja pisma namjere 21.02.2014. godine u prostorijama Saniteks d.d. Velika Kladuša, kojim su na inicijativu  Razvojne agencije Unsko-sanskog kantona partneri iskazali podršku projektu „Obuka i zapošljavanje kandidata za zanimanje šivač i krojač za potrebe Saniteks d.d. Velika Kladuša“, instaliran je prvi dio opreme u firmi Saniteks d.d. V. Kladuša.

U cilju uspješnog zapošljavanja, nabavljena je potrebna oprema u pogon Saniteksa koji se nalazi u Bužimu. Danas (11.03.2014.g.) je instaliran prvi dio opreme, a uskoro će biti instaliran i preostali dio opreme. Nakon instalacije opreme slijedi priprema za obuku i rad 120 novih uposlenika u ovoj firmi. Instalaciji opreme u pogonu u Bužimu su prisustvovati partneri ovog projekta, te partner iz Slovenije RIGO grupa i Trendteks d.o.o. Tešanj.

Napominjemo da će se ovim projektom bitno uticati na strukturu zaposlenih u općini Bužim, a samim time i u USK. Ukupna vrijednost projekta iznosi 344.190,00 KM, a rezultat će biti povećana stopa zaposlenosti u Bužimu za 2,4%, odnosno broj zaposlenih će porasti za 10%.

Razvojna agencija USK je ovaj projekt započela u novembru 2013.godine u saradnji sa Saniteks d.d. V. Kladuša, te je okupila partnere koji će podržati projekt, čime će Razvojna agencija USK dobiti saglasnost da zajedno sa partnerima implementira program na temelju kojeg će se vršiti proces stručnog usavršavanja 120 lica za zanimanje šivač i krojač od čega će biti zaposleno 100 lica sa evidencije nezaposlenih u Unsko-sanskom kantonu.

(biscani.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime