Indonezija dešifrovala institucije koje su povezane sa terorističkom organizacijom FETO

0
1

Indonezija dešifrovala institucije koje su povezane sa terorističkom organizacijom FETO

Indonezija – Iza pokušaja udara u Turskoj, koji je izvršen 15. jula, stoji teroristička organizacija FETO/PYD, na čijem se čelu nalazi Fetullah Gulen. Ovaj pokušaj udara nije uspio. Demokratija u Turskoj će se uvijek čuvati

U saopćenju Turske ambasade u Džakarti koje je objavljeno na internet stranici navodi se da su dešifrovane institucije koje su u ovoj zemlji povezane sa terorističkom organizacijom FETO, a od vlasti se traži zatvaranje istih.

¨Iza pokušaja udara u Turskoj, koji je izvršen 15. jula, stoji teroristička organizacija FETO/PYD, na čijem se čelu nalazi Fetullah Gulen. Ovaj pokušaj udara nije uspio. Demokratija u Turskoj će se uvijek čuvati¨, navodi se u saopćenju.

Ističući da je Vlada Turske poduzela sve korake kako bi se kaznio FETO, u saopćenju se navodi:

¨Sigurno je da je pokušaj puča izvršila teroristička organizacija FETO, na čijem čelu se nalazi Fetullah Gulen. Zvaničnicima Indonezije smo do sada više puta ukazali na ovu opasnost. U Somaliji, azerbejdžanu, Jordanu i Nigeriji su zatvorene institucije FETO. Vjerujemo da će Indonezija pružiti podršku u borbi protiv terorističke organizacije FETO/PYD¨.

U saopćenju se navode i institucije povezane sa ovom terorističkom organizacijom koje djeluju u Indoneziji (škole Pribadi, Kharisma Bangsa, Semasta, Kesatuan Bangsa, škola u Serengenu, muško koledž Fatih, ženski koledž Fatih, škola i Bandungu i Banoa koledž).

U saopćenju je navedeno da je na Državnom islamskom univerzitetu Syarif Hidayatullah zatvorena katedra Fetullah Gulen koja je djelovala 8 godina.

(trt.net.tr)

Source: Islamski svijetBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime