Imenovan Novi direktor Microsofta BiH

0
4

download (2)Sarajevo – Omar Krivošija imenovan je za novog direktora Microsoft ureda u Bosni i Hercegovini. Omar dolazi na poziciju direktora nakon što je više od četiri godine bio zadužen za odnose sa ključnim klijentima i velikim korisnicima Microsofta u BiH, uključujući sektore javne uprave i obrazovanja, odnosno vodeće privatne kompanije.

Obrazovanje je stekao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, dok je paralelno gradio svoju poslovnu karijeru u nekoliko IT kompanija. Nakon trogodišnjeg radnog iskustva na poziciji komercijalnog direktora u Kim Tec d.o.o., prelazi u Microsoft BiH.  Njegova zaduženja u Microsoftu BiH su još obuhvatala razvoj i implementaciju poslovnih planova, definisanje strategija za korisnike i partnere, te rukovođenje odnosa između Microsofta i velikih korisnika.

Povodom preuzimanja nove pozicije, direktora Microsofta BiH, Omar Krivošija je izjavio sljedeće: „U vođenje ove kompanije krećem s velikom motivacijom i energijom kojom želim osigurati uspješno poslovanje i svjestan sam odgovornosti koju preuzimam.  Moj prvenstveni zadatak, ali i svih zaposlenih, je da odgovorimo na potrebe naših korisnika i na sve trendove koji nas okružuju i očekuju.  Naš zadatak je da nastavimo sa kontinuiranom promocijom upotrebe informacionih tehnologija u cilju modernizacije poslovanja i ostalih aspekata bosanskohercegovačkog društva kao što su obrazovanje i javna uprava, te  povećanje IT vještina svih stanovnika BiH. To možemo postići kontinuiranom saradnjom sa našim partnerima, korisnicima i ICT stručnjacima,“ i u nastavku dodao da očekuje uzbudljivu 2014. godinu uz promjenu strategije Microsofta i fokusiranjem na korisničke uređaje i usluge.

Objedinjena strategija korisničkog i partnerskog iskustva u Microsoftu obuhvata čitav niz alata za povećanje osobne, timske i institucionalne produktivnosti i konkurentnosti, a sve u svrhu omogućavanja sveobuhvatnog doživljaja proizvoda i usluga uz pomoć kojeg se želi zauzeti sami vrh tehnološke industrije prema pokazateljima zadovoljstva korisnika.

„Imenovanje Omara Krivošije na poziciju direktora Microsofta BiH je logičan izbor pošto je Omar i do sada bio zadužen za uspješnu suradnju s korisnicima, partnerima i distributerima u BiH.  Uvjeren sam da će Omar preuzimanjem ove pozicije, zajedno sa cijelim Microsoft BiH timom, ostvariti svoj puni potencijal i također, nastaviti s direktnim pozitivnim doprinosom razvoju BiH gospodarstva i ukupnog BiH društva,“  izjavio je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

Osnovan 1975., Microsoft (Nasdaq „MSFT“) je svjetski lider u softveru, uslugama i rješenjima koja pomažu ljudima i kompanijama da sagledaju svoj puni potencijal.

Microsoft BiH

Kompanija Microsoft Bosna i Hercegovina osnovana je sredinom 2006. godine. U cjelosti je u vlasništvu Microsoft Corporation, Redmond, WA i posvećena je razvoju bosanskohercegovačkog IT tržišta. Primarna djelatnost Microsoftovog ureda u BiH je razvoj prodajne mreže, uključujući marketing, konsultantske usluge, organizaciju stručne i tehničke podrške. U saradnji s domaćim partnerskim kompanijama, Microsoft posvećuje posebnu pažnju omogućavanju razvoja cjelovitih, pouzdanih i skalabilnih rješenja koja će zadovoljiti specifične poslovne potrebe korisnika u Bosni i Hercegovini.

(ibar.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime