IMEL oprostio dug Fabrici deterdženata Dita Tuzla

0
106

dita(1)Tuzla – U prostorijama kompanije IMEL Lukavac danas je predstavnik Fabrike deterdženata Dita Tuzla potpisao ugovor o poslovnoj saradnji sa Imel doo i time osigurao softversku i hardversku podršku u praćenju cjelokupnog procesa poslovanja fabrike. 

“Fabrika Dita je naš dugogodišnji partner i iskreno se radujemo što i kompanija Imel može doprinijeti daljem poslovanju Dite. Softversko praćenje procesa proizvodnje, komercijalnog, robnog, finansijskog kao i ostalih elemenata poslovanja neophodno je za Ditu jer u svakom momentu moraju raspolagati sa pravim informacijama koje su od ključne važnosti za donošenje budućih odluka, ali i otklanjanja uskih grla u procesu proizvodnje radi što lakšeg prevazilaženja problema u poslovanju”, izjavila je marketing menadžerica kompanije IMEL Amra Brkić.

Dodala je da je njihov software IMEL BIS  integralni infomacioni sistem koji prati i pruža podršku za specifične industrije i organizacije (mala, srednja i velika preduzeća bez obzira na djelatnost, šumsko-privredna preduzeća, zdravstvene institucije, javni sektor, industrija namještaja, poljoprivredna proizvodnja, proizvodnja lijekova, računovodstvene agencije, komunalna preduzeća i dr.).

Brkić je kazala da posluju sa više od 300 kompanija iz cijele BiH i da danas potpisani ugovor predstavlja još jedan izazov za njih.

Stečajni upravnik Dite Hajrudin Kunalić također je izrazio zadovoljstvo potpisanim ugovorom.

“Pokrenuta je proizvodnja, kupci su prepoznali naše proizvode i dali nam vjetar u leđa. Trenutno je neophodna softverska i hardverska podrška koja će nam olakšati poslovanje. Fabrika Dita je i ranije radila sa kompanijom Imel i tu ne želimo da mijenjamo bilo šta. Ubijeđen sam da će nam njihovo iskustvo i softver pomoći u daljnjem poslovanju. Sve ovo radimo kako bi uzdigli fabriku i stvorili joj novu vrijednost, jer ono što ne radi samo propada”, izjavio je Kunalić.

Bitno je napomenuti da je Uprava Imela na jučer održanom sastanku donijela odluku o oprostu svih ranije nastalih a neizmirenih obaveza Dite prema Imelu, saopćeno je iz IMEL-a.

“Na jučer održanom sastanku Uprave naše kompanije, jednoglasno je usvojen prijedlog o oprostu ranije nastalih, a ne izmirenih obaveza Fabrike deterdženata Dita. Naša kompanija je odlučila oprostiti dugovanja i na taj način pomoći Diti i njenim radnicima u ispunjenju ciljeva. Nadamo se da će i ostali Ditini povjerioci slijediti naš primjer jer to je u ovim trenucima Diti najpotrebnije”, izjavio je direktor IMEL-a Mevludin Čeliković.

(akta.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime