Ibrahim Čikić: ‘Kada me najviše progone ja tada imam najveći duševni mir’ (VIDEO)

0
18

Ibrahim_Cikic_Face_tv1Sarajevo  ̶  U subotnjem izdanju Centralnog dnevnika na Face TV kod Senada Hadžifejzovića, gost je bio Ibrahim Čikić, žrtva crnogorske genocidne policijske akcije “Lim” i autor istinite dokumentovane knjige “Gdje sunce ne grije”.

Emisija je posvećena presudi Višeg suda u Bijelom Polju kojom ovaj crnogorski sud novčano kaznio žrtvu Ibrahima Čikića koji se osudio sjećati i to napisati u knjizi “Gdje sunce ne grije”, koja će budućim generacijama ostati da svjedoči o vremenu kada su Bošnjaci stradali zbog imena.

Također dobar dio emisije je je posvećen Krivičnoj prijavi protiv premijera CG Mila Đukanovića i Vrhovnog državnog tužioca za genocid nad Bošnjakom Ibrahimom Čikiće. Prijavu su podnijeli dr. Milan Popović, crnogorski poslanik Koča Pavlović i Esad Kočan, gl. i odg. urednik nedjeljnika “Monoitor”…

U zaključnom dijelu emisije Čikić je direktno prozvao crnogorskog premijera Mila Đukanovića i VDT i između ostaloga naglasio: – Ja sam čovjek koji ima neograničene resurse. Ja sam čovjek koji vjeruje u Gospodara svjetova, i koji crpi snagu od Gospodara svjetova. I to je ono što moji tužitelji, moji progonitelji nikada neće shvatiti. Dakle, kada imam najveći progon od strane njih ja tada imam najveći duševni mir.

Da podsjetimo, Čikić je bio među sandžačkim prvacima i čelnicima SDA CG koji su uhapšeni u crnogorskoj policijskoj akciji “Lim” koju naučnici i istraživači ratnih zločina i genocida tretiraju da ima genocidni karakter, što je i smisao pomenute krivične prijave. Svi uhapšeni su oslobođeni na lični zahtjev predsjednika RBiH Alije Izetbegovića tijekom mirovnih pregovora u Daytonu novembar / decembar 1995, što je bio jedan od uvjeta za potpisivanje pomenutog sporazuma.

(Bošnjaci.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime