Heroju Armije BiH prijeti deložacija: Dajte mi samo sobicu, da ne umrem na ulici kao pas

5
16

Heroju Armije BiH prijeti deložacija: Dajte mi samo sobicu, da ne umrem na ulici kao pas

Zenica – Vlada Federacije Bosne i Hercegovine u srijedu polaže najvažniji ispit.

Izbaci li Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH na ulicu bivšeg borca Armije RBiH, iz garsonijere koju je prije deset godina dobio na korištenje, vlasti će dobiti novi minus građana, koji su ionako kivni zbog teške ekonomske situacije u zemlji, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

Prvostepena stambena komisija Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH odlučuje da li će izbaciti ili ostaviti Hajrudina Osmančevića (60) u garsonijeri u ulici Josipa Vancaša. Komisija će zasjedati u srijedu. Njen predsjednik je Suvad Murto. Zajedno sa pet članova komisije, može uništiti život Osmančevića. Ili mu pomoći da ostatak života proživi dostojanstveno.

Garsonijera u sarajevskoj ulici Josipa Vancaša ranije je bila u vlasništvu Federalnog ministarstva odbrane i Vojske Federacije, a sada je u vlasništvu Vlade FBiH. Osmančević je na korištenje dobio prije deset godina. Lično je to naredio general Atif Dudaković, zbog zasluga koje je Osmančević dobio tokom srpske agresije na BiH.

Osmančević je rodom iz Zenice. Više od dvadeset godina je proveo radeći u postrojenjima Željezare. Kada je došao rat u BiH, priključio se Armiji RBiH. Rat je uništio njegovu garsonijeru koju je imao u Zenici, a garsonijeru koju su imali njegovi roditelji morali su prodati braća, sestra i on kako bi vratili dugove, koji su se nagomilali tokom liječenja bolesnih roditelja.

Od prošle godine Osmančeviću prijeti da bude izbačen iz garsonijere, u kojoj, nakon smrti supruge prije dvije godine, živi sam.

Državu je branio, kaže, dušom i tijelom. I, ništa od nje ne traži zauzvrat, osim da mu vlasti daju malu sobicu da u njoj umre dostojanstveno, a ne da sa ovog svijeta ode kao pas sa ulice.

(Saff)

Screenshot_247Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

5 KOMENTARI

  • I kada šutim i kada nešto napišem ja odišem pameću. A ne napisa šta sam to glupo rekla na ovu temu. Ja ću ti reći – golu istinu. Hajdete Bošnjaci, dičite se nekakvim merhametom, a vaša dijaspora prikuplja za sve i svašta novac i svašta finansira, ako ovaj čovek ostane na ulici, skupite mu za garsonjeru. Valjda je zaslužio.

   0

   0
 1. Koliko se samo moglo kupiti stambenih jedinica za invalide i deložirane od para besmislene kampanje efemeritusa. Bar bi se usrećilo nekoliko porodica i deseci duža, da ne završe na ulici.

  0

  0
   • Mnogo više nego ti i efemeritus zajedno, pijanduro netrežnjena. Tako se zahvaljujete čoveku koji je svoj život rizikovao da bi efemeritus lagodno živeo i skitao po svetu parama bošnjačke dijaspore, te na taj način potrošio na desetine garsonjera u manjim gradovima BiH. I da bi ti alkoholičaru mogao da ločeš i baljezgaš. Eto imate priliku da obojica završite u jendeku, ti obnevideo od alkohola, a on isteran na ulicu kao pas. Nek dođe u Republiku Srpsku, bolje će biti prihvaćen i naći će se za njega neka sobica, sigurna sam.

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime